Лідер "Гайдамаків" та донька Кустуріци будуть в журі польського фестивалю

Фронтмен гурту "Гайдамаки" Олександр Ярмола та донька Еміра Кустуріци Дуня стануть членами журі польського кінофестивалю "Targowa Film Street Festival".

10 липня на фестивалі "Targowa Film Street Festival" у місті Лодзь, Польща, відбудеться конкурс фільмів молодих польських режисерів. Міжнародне журі конкурсу, до складу якого увійде лідер гурту "Гайдамаки" Олександр Ярмола буде переглядати найновіші твори перспективних майстрів та оцінювати їх.

Крім Олександра журі складуть знані у Європі особистості: директор "Kustendorf Film & Music Festival", дочка Еміра Кустуріци та другий режисер його фільмів Дуня Кустуріца, видатний польський музичний критик, речник фестивалю "Przystanek Woodstock" Роберт Лещинський, македонський режисер та сценарист, ректор кіношколи в Македонії та професор університету США "Columbia" Антоніо Мітрікескі, режисер-документаліст з Іспанії та журналіст французького міжнародного телеканалу "ARTE" Лорена Ферер. Для Олександра Ярмоли роль експерта у мистецьких конкурсах не є новою – минулого місяця за його участю було визначено переможця у літературному конкурсі "Коронація слова", а минулого року – переможців кіно-фестивалю "Відкрита ніч".

Фестиваль "Targowa Film Street Festival", що урочисто розпочався сьогодні на вулиці Targowa у популярному форматі вуличного ярмарку представить найцікавіші у Польщі кіно-музичні проекти, роботи молодих, ретроспективи і майстеркласи вже визнаних режисерів і композиторів. Тут відбудеться виставка фотографій, присвячених історії кіно міста Лодзь, що зародилася на вулиці Targowa у розташованій на ній всесвітньо відомій школі кіно, телебачення і театру.

Читайте також:

ГАЙДАМАКИ отримали польську премію за "Кращий альбом"

"Гайдамаки" порвали Sziget козацьким роком

"Гайдамаки" виступили на фестивалі у Кустуріци

Повʼязані теми:

Наступна публікація