Помер легендарний кінопродюсер Діно де Лаурентіс

Помер легендарний кінопродюсер Діно де Лаурентіс

Діно де Лаурентіс / Фото: Getty Images/Fotobank

Американський продюсер італійського походження Діно де Лаурентіс пішов з життя. Йому було 91 рік.

У Лос-Анджелесі на 92-му році життя помер відомий американський продюсер італійського походження Діно де Лаурентіс (Dino De Laurentiis). Де Лаурентіс був одним з найбільш авторитетних діячів італійського та світового кінематографу, найвидатнішим представником італійського неореалізму – напряму в кіномистецтві, основними принципами якого були натурні зйомки і звернення до життя низів.

Почавши свою кінокар'єру актором, він уже в 1940 році знайшов себе у продюсерстві й випустив перший фільм "Останній бій" режисера П'єро Баллеріні. За довгі роки роботи в кіно він став продюсером близько 150 картин.

Де Лаурентіс продюсував всесвітньо відомі неореалістичні стрічки, в тому числі за участю своєї дружини, зірки італійського кіно Сильван Мангано – зокрема, Гіркий рис. Всесвітню популярність йому принесла робота над фільмами Федеріко Фелліні Дорога і Ночі Кабірії.

У числі кінострічок, що з'явилися на світ багато в чому завдяки таланту Де Лаурентіса, також "Ватерлоо" Сергія Бондарчука та "Неймовірні пригоди італійців у Росії" Ельдара Рязанова.

Переїхавши до США, Де Лаурентіс спродюсував такі знамениті фільми, як Три дні Кондора, Кінг-Конг, Конан-варвар і Армія темряви. Він займався екранізацією багатьох романів Стівена Кінга і всіх фільмів про Ганнібала Лектера за винятком "Мовчання ягнят".

Останньою картиною Де Лаурентіса стала "Територія незайманих", що вийшла 2007-го.

У 1996 році Діно став кавалером Великого хреста ордена За заслуги перед Італійською Республікою. У 2001-му він удостоївся почесного Оскара.

Читайте також:

Померла оперна діва Джоан Сазерленд - "голос століття"

Актриса, що зіграла в "Титаніку", померла у віці 100 років

Пласідо Домінго йде з Вашингтонської опери

Повʼязані теми:

Наступна публікація