Помер російський режисер і актор Роман Козак

Помер російський режисер і актор Роман Козак

Роман Козак

Після важкої і тривалої хвороби у Москві помер керівник Московського драматичного театру імені Пушкіна Роман Козак.

 У Москві помер заслужений діяч мистецтв Росії, відомий актор і режисер, керівник Московського драматичного театру імені Пушкіна Роман Юхимович Козак.

Він помер увечері в четвер, 27 травня, після важкої і тривалої хвороби.

Громадянська панахида відбудеться в театрі імені Пушкіна в неділю, 30 травня, з 10 до 13 години. Місце поховання також стане відомо найближчим часом.

Поховають Романа Козака на Троєкуровському кладовищі, де зберуться тільки родичі і найближчі друзі сім'ї.

Роман Козак народився 29 червня 1957 року. Значний період його життя пов'язаний з Художнім театром: в 1982 році він закінчив Школу-студію МХАТ (курс Олега Єфремова), і з 1983 року працював у МХАТі ім. Чехова, де грав у Днях Турбіних, Чайці і паралельно викладав у Школі-студії, де серед його учнів виявилися Наталія Негода, Нікіта Висоцький, Діна Корзун та інші.

Пізніше він ставив у МХАТі Любов у Криму, Маленькі трагедії Пушкіна і одночасно брав участь у діяльності театру-студії Людина, де став автором двох культових вистав - Чінзано.

У 1990 році Козак заснував власний театр - П'ята студія МХАТ. У 1991-1992 році був головним режисером у театрі Станіславського. Багато ставив за кордоном: у Ризькому театрі російської драми, в Польщі, Німеччині, Великобританії, Бельгії, Польщі, Швеції, Швейцарії, Латвії.

З 17 квітня 2001 Козак став художнім керівником театру ім. Пушкіна, де на його рахунку - більше десятка успішних вистав.

Козак був одружений із актрисою та хореографом Аллою Сігаловою, у них залишилися дочка і син.

Читайте також:

Помер український актор Лесь Сердюк

Помер автор "Батьківщини-Матері" і пам'ятника засновникам Києва

Помер чоловік Валентини Толкунової

Повʼязані теми:

Наступна публікація