Померла знаменита поетеса Белла Ахмадуліна

На 73-ому році життя померла велика російська поетеса - Белла Ахмадуліна. Про смерть Ахмадуліної повідомив її друг в ЖЖ.

Белла Ахмадуліна / Фото: Комсомольская правда
Письменник Євген Попов 29 листопада повідомив у своєму "Живому журналі" про смерть Белли Ахмадуліної.

"Годину тому померла велика російська поетеса Белла Ахмадуліна. Вічна пам'ять! Інших слів поки немає", - з'явилося повідомлення в блозі письменника.

У стрічках інформагентств повідомлень про смерть Ахмадуліної не з'являлося.

Белла Ахмадуліна народилася в 1937 році. У 1960 році вона закінчила Літературний інститут, а перша її збірка ("Струна") була опублікована в 1962 році. Наступна її збірка - "Озноб" - вийшла не в Радянському Союзі, а у Франкфурті.

Ахмадуліна брала участь у створенні літературного альманаху "Метрополь", який вийшов у 1979 році самвидавом у 12 примірниках. В альманасі взяли участь письменники, які практично не допускалися до офіційного друку.

"Метрополь" тут же став відомий у середовищі радянської творчої інтелігенції і був передрукований на Заході.

У 1993 році Ахмадуліна підписала "лист сорока двох", у якому відомі літератори вимагали заборонити "всі види комуністичних і націоналістичних партій, фронтів та об'єднань".

Першим чоловіком Ахмадуліної був поет Євген Євтушенко, другим - письменник Юрій Нагібін, третім - художник і сценограф Борис Мессерер.

Ахмадуліна є членом Союзу російських письменників, виконкому російського Пен-центру та низки інших організацій. Вона нагороджена кількома орденами, зокрема, За заслуги перед Отечеством II степени" и "За заслуги перед Отечеством III степени". У 2004 році Ахмадуліна стала лауреатом Державної премії в галузі літератури і мистецтва.

Читайте також:

Помер відомий комедійний актор Леслі Нільсен

Помер відомий російський телекоментатор Володимир Маслаченко

Помер легендарний кінопродюсер Діно де Лаурентіс

Повʼязані теми:

Наступна публікація