Скандал у Лаврі триває: звільнена гендиректор у лікарні, зірка Playboy відновлена на посаді

Скандал у Лаврі триває: звільнена гендиректор у лікарні, зірка Playboy відновлена на посаді

Екс-керівник заповідника Ліснича буде оскаржувати дії Мінкульту по виході з лікарні

Жіночі пристрасті у Лаврі тривають, представникові Мінкульту сьогодні не відчиняли дверей у заповіднику.

Не вщухають пристрасті довкола кадрової політики в Києво-Печерському заповіднику. Директорку Вікторію Лісничу звільнено наказом міністра культури Михайла Кулиняка, однак нова очільниця не зуміла дістатися свого робочого місця, йдеться в сюжеті ТСН-Особливе.

Від 9:00 ранку біля корпусу дирекції заповідника чергувала міліція. Неофіційно правоохоронці розповіли, що їх направили в Лавру, бо тут чекають на бійки.

Об 11:00 до Лаври прибув чиновник мінкульту Андрій Вінграновський. Він попросив відчинити йому актову залу, зібрати колектив та зачитав наказ про призначення Наталії Клименко виконувачем обов'язків генерального директора заповідника.

Але до директорського кабінету новопризначена Клименко потрапити не зуміла: ключів чомусь відшукати не змогли. У результаті свій перший наказ нова очільниця установи переслала до відділу кадрів факсом.

Читайте також: Гендиректор Лаври подала на Прокаєву до суду через хабар Кулиняку

Документом на посаді заступника гендиректора лаврського заповідника поновлюється Влада Прокаєва. Скасовані також укази про звільнення ще чотирьох членів її команди.

Пізніше за присутності комісії та охорони двері директорського кабінету відкрили слюсарі. Клименко оглянула приміщення та вийшла, наказавши опечатати двері до понеділка. Всередині досі зберігаються особисті речі звільненої Мінкультом Лісничої.

Сама ж тепер уже екс-директор лаври від учора перебуває у кардіологічному відділенні київської лікарні. Медики заборонили їй приймати відвідувачів.

Читайте також: Через скандал у Лаврі ціна квитків впала у 17 разів

Телефоном Ліснича повідомила, що міністр був проінформований про це, тому пояснення Вінграновського про "зникнення" керівника неправдиві. За її словами, Кулиняк побажав їй одужання, а про звільнення в розмові не йшлося. Тому наказ вона оскаржуватиме.

"Я буду позиватися до суду. Однозначно", - пообіцяла Ліснича.

Директорка Києво-Печерського заповідника Вікторія Ліснича тепер безробітна

Директорка Києво-Печерського заповідника Вікторія Ліснича тепер безробітна

Повʼязані теми:

Наступна публікація