У Криму відкрився найбільший фестиваль джазу

В четвер, 15 вересня розпочався дев'ятий міжнародний музичний фестиваль Jazz Koktebel.

Jazz Koktebel
Традиційно, у другій половині вересня у невеличкому селищі Коктебель проходить найбільший джазовий форум України, фестиваль "Джаз-Коктебель".

Цього року фестиваль знову збільшив масштаб і проводиться вже на трьох сценах. Перші дві сцени приймають музикантів в різних стилях, а виключно джазовим є невеличкий майданчик у саду дома-музея Максиміліана Волошина, на якому щороку виступають зірки джазу з різних країн.

На нинішньому Jazz Koktebel-2011 будуть помічені колективи з Німеччини, Франції, Іспанії, США, України, Росії, Австрії, Швейцарії, Чехії і Аргентини.

На Jazz Kokyebel 2011 тішити вуха істинних шанувальників джазу будуть колективи Trio Generations (Австрия), Oliver Lake (США) і Plaistow (Швейцарія). Для поціновувачів "іншого" звуку У Коктебель прилетіли англійці, старі друзі фестивалю - медитативний гурт Red Snapper, а також австрійці Parov Stellar Band, які грають у стилі "електро-свінг".

Представляти гурти на джазовій (Волошинській) сцені, як і минулого року, буде відомий музичний журналіст Олексій Коган. Такою ж традицією стали виступи Карла Фрієрсона, легендарного вокаліста гурту De Phazz.

Окрім названих музикантів, серед запрошених на фестиваль - голландський acid jazz-проект State of Monc, американська блюзвумен Дебі Девіс, американський саксофоніст Олівер Лейк, французький композитор Ерік Серра, який писав музику для кінолент Люка Бесона, шведська співачка Анна Крістофферссон, розширений склад російського "Акваріуму" з запрошенними іноземними музикантами.

Для фанатів алко-джазу є приємний сюрприз - гурт з Санкт-Петербургу Billys'Band .

Відвідувачі фестивалю також зможуть оцінити проект ecoPlanet Avatar, що буде діяти на великій сцені Nu Jazz. Вже сьогодні вночі на цій же сцені відбудеться презентація кінофільму української режисерки Ганки Третяк під назвою Don't worry.

Фестиваль триватиме до 18 вересня.

Читайте також:

Олексій Коган представляє: III Міжнародний джазовий фестиваль "Jazz in Kiev 2010"

На "Джаз Коктебелі" покажуть артхаузні фільми про джаз

Олег Скрипка відкрив джаз-кабаре у Києві

Повʼязані теми:

Наступна публікація