Український митець отримав міжнародну премію

Український митець отримав міжнародну премію

Стас Волязловський. Фото www.artukraine.com.ua Добавлено: 2010-12-19 Теги: Стас Волязловський. Фото www.artukraine.com.ua

Митець Стас Волязловський став переможцем міжнародного конкурсу живопису й отримав премію імені Казимира Малевича.

Український митець Стас Волязловський став переможцем міжнародного конкурсу живопису й отримав премію імені Казимира Малевича – визначного митця початку ХХ століття, засновника стилю супретизму, поляка, народженого у Києві. Волязловський отримав грошову винагороду у розмірі 13 тисяч євро та тримісячну резиденцію (стажування) у польському Центрі сучасного мистецтва "Уяздовський Замок" (Варшава).

Премію імені Малевича заснував польський уряд за підтримки міжнародних мистецьких фундацій у 2008 році з нагоди 130-річчя від дня народження митця. Премією нагороджують молодих українських митців, які отримали визнання і в Україні, і на міжнародній арені, пише Радіо Свобода.

До складу журі конкурсу входять відомі мистецтвознавці та куратори з України, Польщі, Німеччини, інших країн ЄС.

На цьогорічний конкурс кандидатуру Стаса Волязловського висунули Херсонський міський центр молодіжних ініціатив, українська Фундація "Культурний проект" та німецький Фонд підтримки мистецтва. Голова журі – директор Польського інституту у Києві Ярослав Годун – повідомив, що конкурс "символізує нерозривність поколінь митців та сприяє розвиткові сучасного мистецтва України, Польщі, цілого світу".

Читайте також:

Виходить перша за 20 років книга Ліни Костенко

У Франції знайшли невідомий манускрипт да Вінчі

Митники влаштували виставку копій яєць Фаберже

Повʼязані теми:

Наступна публікація