В Росії помер відомий актор Юрій Кузьменков

В Росії помер відомий актор Юрій Кузьменков

Помер актор Юрій Кузьменков / Фото: gazeta.ua

Провідний актор Театру імені Моссовета Юрій Кузьменков помер у неділю вранці на 71-му році життя, повідомив керівник прес-служби театру.

У Росії помер відомий актор театру і кіно Юрій Кузьменков, який найбільше запам'ятався ролями у фільмах "Служили два товариші", "Велика перерва", "Ширлі-Мирлі" та ін..

Юрій Олександрович помер на підмосковній дачі, приблизно о 7:30 за московським часом. Акторові стало погано з серцем, дружина викликала "швидку допомогу", але медики вже нічим не змогли допомогти", - повідомили у прес-службі Театру ім.. Моссовета.

Прощання з артистом відбудеться у Театрі імені Моссовета, де він працював довгі роки. Дата прощання і місце поховання артиста будуть оголошені пізніше.

Кузьменков народився в Москві 16 лютого 1941 року. У 1964 році закінчив театральну студію під керівництвом Юрія Завадського при Театрі імені Моссовета. Після закінчення навчання в студії був прийнятий в трупу театру.

У кіно почав зніматися ще будучи студентом. Актор нерідко грав військових. Його герої завжди прямолінійні і напористі, з багатим почуттям гумору і непохитною самовпевненістю. Серед найбільш пам'ятних картин з його участю - "Служили два товариші" (1968), "Вас викликає Таймир" (1970), "Велика перерва" (1972), "Ширлі-мирлі" (1995). У 1980 році Кузьменкову присвоїли звання "Заслужений артист РРФСР".

Нагадаємо, 27 серпня, на 76-му році життя померла народна артистка СРСР Ія Саввіна. Вона залишила по собі більше півсотні зіграних ролей, серед яких улюблені не одним поколінням "Гараж", "Анна Карєніна", "Служили два товариші".

Читайте також:

Пішла з життя легенда радянського кіно Ія Саввіна

Помер знаменитий Смуглянка з фільму "В бой идут одни старики"

Людмила Гурченко: історія життя

Повʼязані теми:

Наступна публікація