В'ятрович розкаже українцям, чому "всесильний КГБ" не втримав влади

В'ятрович розкаже українцям, чому "всесильний КГБ" не втримав влади

Володимир В’ятрович

Володимир В'ятрович презентує книгу "Історія з грифом "Секретно" з участю героїв книги. Подія - 16 січня у Книгарні "Є", Львів, просп. Свободи, 7, 18:00.

Автор отримав премію імені Василя Стуса за цю працю. Тижневик "Коментарі" назвав "Історію з грифом "Секретно"" бестселером листопада, того ж місяця книга була третьою за рейтингом продажів у книгарні "Є". У грудні вийшов другий наклад видання. 

На презентації ви матимете унікальну можливість зустрітися з автором та ще живими героям книги — фігурантами колись таємних справ радянської спецслужби.

Чому зраджували і чи зраджували? Чому ставали героями і чи справді були ними? Чому "всесильний КГБ" не втримав влади? Відповіді на ці питання десятиліттями ховали під грифами "Секретно". Сьогодні ж Володимир В"ятрович, який розсекретив архіви КГБ, розповідає про таємниці української історії.

Сюжет книги побудований на протистоянні СРСР та українського народу. Проте це не історія війни системи і руху, а історії людей по обидва боки цієї майже столітньої боротьби.

- люди, які кидали виклик системі і люди, які були втіленням системи;

- щоденне життя таємних органів: фальсифікації, оперативні розробки, агентурні операції;

- глобальні інформаційні війни за українське минуле;

- механізми депортацій та нутрощі тюремної системи;

- поразка переможців - СРСР проти УПА;

- справжні причини Чорнобильської катастрофи;

- агонія спецслужби в останні дні СРСР.

Учасники: кандидат історичних наук, директор Архіву Служби безпеки України (2008—2010) Володимир В"ятрович, громадські діячі, політв"язні і герої "Історії з грифом "Секретно"" Ігор Калинець та Стефанія Шабатура, історики Андрій Козицький (Львівський національний університеті ім. І. Франка) та Ігор Дерев"яний (Національний музей "Тюрма на Лонцького").

Організатори: Центр досліджень визвольного руху, Мистецька агенція "Наш формат", портал TСН.ua, книгарня "Є".

Контакт: +30 63 628-68-69

history@cdvr.org.ua

Повʼязані теми:

Наступна публікація