12-річного киянина вдарило струмом у несправному тролейбусі

12-річного киянина вдарило струмом у несправному тролейбусі

У хлопчика опік руки, якою він взявся за поручень у транспорті

У Києві 12-річного хлопчика вдарило струмом у тролейбусі. Його рука навіть прикипіла до поруччя. Іван одужує від опіків, але психологічно ще не оговтався. Проти транспортників, які випустили зламаний тролейбус на лінію, відкрито кримінальне провадження. Але самі вони нічого не коментують і травми підлітка називають "легкими", йдеться в сюжеті ТСН.19.30.

У Івана Рибака опіки та алергія. А ще лікарі стежать за роботою серця. Хлопця вдарило струмом у 550 вольт, коли він узявся за поруччя тролейбуса №5 на зупинці вулиця Шутова.

"Дві ноги на землі, беруся за поручень і мене починає бити. Тридцять секунд пасажири не розуміли, що зі мною коїться. Потім витягли мене. "Припаялася" рука, я не міг її витягти", - розповідає хлопчик.

Іван не єдиний, кого в той день било струмом у цьому тролейбусі. Галина Задобрюк сіла на зупинку раніше. Каже: пасажири попереджали водія. Але та зупинила рейс, тільки, коли 12-річного хлопчика забрала швидка.

У тролейбуса, на відміну від трамвая, немає заземлення. Тому тут подвійна ізоляція, яку щодня мають ретельно сушити у депо. Соляна суміш, якою посипають дороги – гарний провідник, вона налипла на корпус тролейбуса. А ноги пасажирів мокнуть на зупинках.Мільйони киян їздять так щодня.

В Києві дитину вдарило струмом у тролейбусі

В Києві дитину вдарило струмом у тролейбусі

Чому ізоляції була порушена і пасажири фактично стали заземленням - Київпастранс коментувати відмовляється. На сайті лише розмістили оголошення про цей інцидент.

"Пасажир 12 років, під час посадки в тролейбус маршруту № 5, отримав короткострокову, легку електротравму руки. На час прибуття карети швидкої допомоги, пасажир відчував себе добре. Рухому одиницю відбуксували до депо для подальшого технічного огляду", - значиться в повідомлені.

550 вольт і опіки поліція не вважає "легкою травмою". З'ясовують, кого покарати: ремонтника, який випустив тролейбус на лінію, чи керівника.

Родина Івана збирається судитися з Київпастрансом. Кажуть, тролейбусники лише запропонували оплатити лікування.

За останні два роки це третє враження струмом в українських тролейбусах. Торік постраждали школярки у Вінниці. 2013-го – мама з дитиною у Сімферополі. Інформації про притягнення транспортників до відповідальності немає.

Повʼязані теми:

Наступна публікація