Архітектори пояснили ідею проекту реконструкції Будинку профспілок, який нажахав соцмережі

Архітектори пояснили ідею проекту реконструкції Будинку профспілок, який нажахав соцмережі

Автори проекту не розуміють, чим викликаний ажіотаж в інтернеті

Архітектори дивуються ажіотажем в інтернеті.

Київський Будинок профспілок та його реконструкція після пожежі болюча тема для українців. Користувачі соцмереж гостро відреагували на пропозицію одного з архітекторів побудувати на Майдані футуристичний музей, ідеться в сюжеті ТСН.19:30

На перший ескіз, який оприлюднила одна з київських приватних компаній, громадськість в інтернеті відреагувала емоційно і нецензурно. Ідею назвали знущанням над пам'яттю загиблих майданівців і розвинули "хайтек"-тему в серії фотожаб. Найпопулярнішими стали кіоск преси, космічний корабель та танк на місці радянського будинку. 

Водночас, компанія, в якій працює автор ідеї Назарій Книш, дивується ажіотажу в інтернеті. Там кажуть, що це не проект, а лише художнє бачення досвідченого архітектора, і не заперечують, що свою роботу таки виставлятимуть на конкурс. 

"Хотілося б запропонувати, але, як всі бачать з архітектури, проект є доволі дорогим і в державі немає коштів для реалізації. Він символізує крила янгола і показано на честь людей, загиблих на Майдані, таким чином наш архітектор хотів вшанувати їх пам'ять", - пояснила керівник НВК "Київ-проект" Вікторія Запара.

Нагадаємо, що раніше юзери висміяли у фотожабах проект реконструкції Будинку профспілок та порівняли його з Хонкою Януковича і кіоском.

У соцмережах кепкують з проекту реконструкції Будинку профспілок

У соцмережах кепкують з проекту реконструкції Будинку профспілок

Повʼязані теми:

Наступна публікація