Центром Києва пройшов смолоскипний марш на честь героїв Крут

На ходу зібралися близько тисячі націоналістів.

Увечері в центрі столиці пройшов марш пам'яті героїв Крут. Хода відбулася під прапорами партії "Свобода", йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

На акцію зібралося близько тисячі чоловік. Вони пройшли центральними вулицями столиці.

Учасники вшанування героїв Крут говорили про те, що юнаки, котрі загинули майже сто років тому, є першими українськими "кіборгами" та першим "добровольчим батальйоном", який став на захист державності.

На мітингу після маршу також ішлося про те, що українці мають пам'ятати про приклади перемог над російським агресором. Оратори проводили паралелі між тодішньою і теперішньою українською владою – на думку націоналістів, офіційні особи не змогли захистити Україну, тому на подвиг були змушені вставати добровольці.

Увечері в середмісті столиці пройшов факельний марш на честь героїв Крут

Увечері в середмісті столиці пройшов факельний марш на честь героїв Крут

До акції вшанування долучилися представники "Правого сектору". Вони провели власний мітинг. На якому, серед іншого, закликали владу звільнити політичних в'язнів.

Для забезпечення правопорядку в центр міста було стягнуто багато силовиків. Однак вони лишилися незадіяними. Всі заходи минулися спокійно.

Як уже повідомлялося, мурал пам'яті героїв Крут з'явився у Харкові. Графіті п'ять на сім метрів вкрило фасад колишньої харківської мукомельної фабрики у центрі міста. Ініціатива створення муралу належить бійцям батальйонів "Азов" та "Східний корпус". Над панно працювали майже дві доби троє майстрів графіті. Автор ідеї - художник з Донецька. Ім'я своє він не називає - адже боїться за родичів, що живуть на окупованій території України.

круты

Нагадаємо, що на YouTube-каналі президента України Петра Порошенка з'явилося відео, присвячене легендарному бою під Крутами. На відео - стилізовані вояки минулого і воїни сучасності, які захищають неньку-Україну.

Кореспондент ТСН Олександр Загородний

Повʼязані теми:

Наступна публікація