Центром Києва у четвер пройде ще один хресний хід

Центром Києва у четвер пройде ще один хресний хід

Фото: УНІАН

Цього разу процесію складатимуть священики і віряни УПЦ Київського патріархату.

У Києві в день пам'яті князя Володимира пройде хресний хід Української православної церкви Київського патріархату. Київська міська державна адміністрація повідомляє про можливі обмеження руху в центрі столиці, інформує УНІАН.

Столична влада не планує повністю закривати дороги за маршрутом процесії. Однак у разі великого напливу вірян рух автошляхами від від Володимирського собору до Володимирської гірки може бути обмежений. Ідеться про бульвар Тараса Шевченка, вул. Володимирську і вул. Трьохсвятительську. Орієнтовний час руху колони – від 12:00 до 13:00 години.

На Володимирській гірці буде відправлено урочистий молебень. Він триватиме від 13:30 до 14:30. Додаткові заходи безпеки довкола гірки будуть пов'язані з планами президента Петра Порошенка відвідати 28 липня це місце.

Як уже повідомлялося, учасники хресного ходу УПЦ Московського патріархату зустрілися в Києві 27 липня. Напередодні дня Хрещення Київської Русі на Володимирській гірці була відслужена служба, після чого віряни пройшли до Києво-Печерської лаври. До цього місця на наступний день свій хресний хід планує і Київський патріархат. "Сутички між цими двома хресними ходами не буде. Я сподіваюся, що за допомогою правоохоронних органів сутички ніякої не буде", - заявив патріарх Філарет. Для збезпечення безпеки в місті під час церковних процесій священиків обох юрисдикцій збирали в СБУ.

ТСН зняла потоки вірян хресного ходу у Києві з безпілотника

ТСН зняла потоки вірян хресного ходу у Києві з безпілотника

Повʼязані теми:

Наступна публікація