Денні погроми офісу Ахметова та російських банків обернулися кримінальними справами

Денні погроми офісу Ахметова та російських банків обернулися кримінальними справами

Слідчі вивчили місця подій і зібрали речові докази / Фото: Громадське ТБ

За фактами безладів і псування майна порушено три кримінальних провадження.

У Києві вдень пам'яті Героїв Небесної Сотні кілька сотень праворадикально налаштованих людей розгромили офіс компанії СКМ донецького бізнесмена Ріната Ахметова та два відділення російських банків у центрі столиці. Поліція в події практично не втручалася, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Приміщення закидали камінням і зеленкою. В одне з них активісти встигли зайти та понищити меблі й техніку. Працівники казали, що були випадки крадіжки телефонів.

Самі учасники протестів це заперечують. Кажуть, акція чесна та цілеспрямована. Як доказ – повна відсутність постраждалих. "Ми не б'ємо машини і не б'ємо чужі контори. Ми б'ємо виключно банк Росія і повертаємось на Майдан", - пояснювали активісти. Правоохоронців вони також уникали чіпляти.

Ті відповідали взаємністю: наскільки можливо було – захищали своїм кордоном будівлі, однак до затримань людей не вдавалися. Як пояснили, аби не провокувати сутичок. Однак розслідувати те, що відбулося, будуть неодмінно. Вже порушено три кримінальних провадження, вивчаються відеозаписи, встановлюються учасники подій і визначається ступінь відповідальності кожного.

Як уже повідомлялося, в цих акціях брали участь радикально налаштовані бійці батальйону "ОУН" та інші активісти.

Кореспондент ТСН Іван Гребенюк

У Києві активісти атакували офіс Ахметова та російські банки

У Києві активісти атакували офіс Ахметова та російські банки

Повʼязані теми:

Наступна публікація