Депутати Київради виступають за літні вибори до райрад

Депутати Київради виступають за літні вибори до райрад

Фото: ТСН.ua

Депутати також подали заяву про поглиблення управлінської кризи у столиці

Представники партій у Київраді від "Батьківщини", "Самопомочі", "Свободи" і "Єдності" скаржаться, що Кличко ветував рішення про звернення до ЦВК щодо призначення нової дати виборів.

Про це повідомляє журналіст ТСН.

Депутати об'єдналися, щоб закликати провести вибори до райрад уже наступного місяці, або у серпні.

"У крайньому випадку не пізніше вересня", - заявили депутати.

Самого Кличка на сесії Київради немає, адже він зараз у відрядженні у США.

Також депутати подали заяву, де "констатували поглиблення управлінської кризи у столиці".

"Київський міський голова, Секретар Київської міської ради і провладна фракція методично порушують закони України та Регламент міськради", - йдеться у заяві.

Нагадаємо, що 26 травня депутати Київради підтримали звернення до Центральної виборчої комісії щодо призначення виборів до районних рад у столиці. "У 2010 році у зв'язку з ліквідацією районних у місті Києві рад, була остаточно зруйнована цілісна система місцевого самоврядування в столиці. Єдиним способом відновлення ефективного самоврядування в місті, стало створення районних у місті Києві рад", - йдеться в пояснювальній записці до документа.

А 31 травня Київський міський голова Віталій Кличко зупинив звернення Київради в Центральну виборчу комісію з проханням призначити вибори до райрад столиці і вніс його на повторний розгляд. В обгрунтуванні такого рішення Кличка говориться, що Київрада прийняла рішення "без відповідної компетенції".

Повʼязані теми:

Наступна публікація