До Дня захисника України у Києві могли планувати криваву диверсію – Шкіряк

До Дня захисника України у Києві могли планувати криваву диверсію – Шкіряк

Фото: Reuters

У МВС наголошують, що плани спецслужб Рф провалилися. 

На вулиці Грушевського у центрі Києва виявили склад із боєприпасами, які могли бути використані для диверсій під час маршу патріотів до Дня захисника України у столиці.

Про це повідомив радник глави МВС Зорян Шкіряк.

За його словами, схованка була розташована у нежитловому приміщенні. Там були 5 бойових гранат РГД та Ф-1, 1,5 кг тротилу та кілька сотень набоїв.  

"Ймовірно, антидержавну криваву диверсію з боку ворожих сил (російських спецслужб) планували здійснити під час маршу Патріотів, присвяченому Дню покрови Пресвятої Богородиці - Дню Захисника України.  Схрон терористів знаходився на маршруті запланованої урочистої ходи. Наразі, тривають слідчо-оперативні діі, з'ясовуються всі обставини", - написав він.

Шкіряк додав, що російським спецслужбам не вдастся зіпсувати українським воїнам свято попри всі намагання.

"Всі урочисті заходи відбудуться за планом, згідно заявок поданих організаторами.  Підрозділи МВС, Нацполіція, Національна гвардія та СБУ, перебуватимуть в стані підвищеної готовності і негайно відреагують на будь-які виклики. Кремлівські провокації не пройдуть", - додав він.

Раніше президент України Петро Порошенко своїм указом скасував День захисника Вітчизни, яке щороку відзначали 23 лютого і встановив інше свято – щороку 14 жовтня, у день Покрови Пресвятої Богородиці, УПА та українських козаків, будуть відзначати ще й День захисника України.

Цьогоріч у Києві із нагоди свята відбудеться урочисте відкриття мультиекспозиції "Захисник України", а вулицями пройде "Марш нації". 

Повʼязані теми:

Наступна публікація