Епідемія кишенькових крадіжок у Києві: кількість зростає, розкриття падає

Епідемія кишенькових крадіжок у Києві: кількість зростає, розкриття падає

Фото: liepajniekiem.lv

Правоохоронці кажуть, що такі злочини дуже важко доводити.

У Києві активізувалися кишенькові злодії. Вони працюють у транспорті, на вокзалах та навіть у церквах, полюючи на гаманці та мобільні телефони, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Це був тролейбус. Я зайшла, було дуже багато людей, всі були гарно вдягнені", - пригадує киянка Аліна Брагіна, котра на виході недорахувалася гаманця з кількома сотнями гривень і банківськими картками. За два дні вкрадена річ знайшлася – у соцмережі дівчина побачила оголошення. Проте гаманець їй повернули порожнім.

У Києві активізувалися кишенькові злодії

У Києві активізувалися кишенькові злодії

Столичні правоохоронці зазначають, що кількість кишенькових крадіжок порівняно із минулим роком зросла на третину: 2802 випадки супроти 2146. Натомість розкриття зменшилося: 191 супроти 388. Речник поліції Ірина Левченко стверджує, що відсоток розкриття низький тому, що у таких випадках бракує свідків. "Щоб довести кишенькову крадіжку, коли викрадається мобільний телефон, а особливо якщо викрадається гаманець – то фактично треба зловити людину за руку", - каже вона.

Якщо ж злодій досвідчений, то за руку його не упіймаєш. Крадіжка займає лише 2-3 секунди та здійснюється, коли увага жертви прикута до чогось іншого. Володимир, який перше ніж закінчив із криміналом, провів у в'язниці 13 років, розповідає, що одним із важливих етапів крадіжки є саме відволікання. "Букетом троянд в обличчя тикав", - пригадує він свої викрутаси.

Розпізнати у натовпі професійного крадія дуже складно. Професіонали можуть бути як у солідних костюмах із дипломатами, так і в окулярах і схожими на студентів. Найголовніша порада Володимира – у громадських місцях зосередити увагу на своїх речах, а найцінніше просто не випускати з рук.

Цієї осені правоохоронці вже застерігали, що у київському метро почастішали випадки крадіжок, а також почали відбуватися грабежі. Мобільні телефони просто виривають із рук пасажирів.

Кореспондент ТСН Антон Страшко

Повʼязані теми:

Наступна публікація