Грип зупинив навчання у київських школах на п'ять днів

Грип зупинив навчання у київських школах на п'ять днів

У столичних школах зупиняється навчання

Обмежувальні заходи почнуть діяти із найближчої суботи.

Додаткові канікули чекають на школярів у Києві. Через грип у столиці від суботи, 16 січня, закривають усі школи та інтернати, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Поки що мова йде про перерву в навчанні тривалістю в п'ять днів. Головний державний санітарний лікар Києва Олег Рубан просить називати це не карантином, а обмежувальними заходами.

"Організовані колективи – саме діти до 17 років є групою ризику, які перші вражаються даною інфекцією. Завдяки цим заходам ми зменшуємо кількість захворівших майже у два рази", - пояснив він.

Дитячі садки та університети в цей час працюватимуть. Їм, а також кінотеатрам та ресторанам наполегливо радять провести дезінфекцію та не влаштовувати масових гулянь.

Усі ці заходи пов'язані з тим, що за півтора місяця, за даними санепідслужби, у столиці від грипу померли п'ятеро киян. Поріг епідемії – 35 тисяч хворих на тиждень. На сьогодні цей показник становить 20 тисяч пацієнтів. І, за словами медиків, епідемія відступає.

До наступної середи фахівці ще раз проаналізують ситуацію. І якщо все буде гаразд – школи знову відкриють.

Напередодні повідомлялося, що українці починають панікувати через поширення смертоносного грипу. Тільки за останній тиждень продажі противірусних препаратів зросли втричі. При цьому з рецептами по ліки приходять одиниці. Більшість займається самолікуванням і добирає медикаменти не фахово, а на власний розсуд.

Лікарі ж радять, доки епідемії ще немає, встигнути зробити щеплення. При профілактиці не завадять чисті руки, міцний сон і здорове харчування. А при перших ознаках хвороби слід забути про роботу та звернутися до медиків.

Як уже повідомлялося, Україну атакує грип-убивця, який забрав уже 25 життів. Під ударом нині Одеса, Бердичів і Краматорськ. У столиці очікують піку епідемії в лютому.

Міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі на засіданні уряду 13 січня заявив, що в Україні епідемії грипу немає. За його словами, ситуація "не така страшна, як передають засоби масової інформації".

Через грип у столиці із суботи 16 січня закривають усі школи та інтернати

Через грип у столиці із суботи 16 січня закривають усі школи та інтернати

Повʼязані теми:

Наступна публікація