Хресний хід УПЦ МП уник зустрічі з "Правим сектором" завдяки раптовому маневру

Хресний хід УПЦ МП уник зустрічі з "Правим сектором" завдяки раптовому маневру

Фото: УНІАН

Віряни відмовилися від запропонованих правоохоронцями автобусів.

Хресний хід від Почаївської лаври несподівано змінив маршрут біля самого Києва. Колона звернула в бік Ірпеня за 2 км до входу в столицю, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Кілька годин перед тим на Житомирській трасі були радше стоянням, а не ходою. Через постійні повідомлення про мінування колону зупиняли багато разів і перевіряли шлях перед нею. "Є три запасні дороги", - прокоментував один зі священнослужителів рішення звернути в бік Ірпеня. Віряни не приховують, що таким маневром розраховували оминути зустріч із активістами "Правого сектора".

Ті облаштували блокпост біля в'їзду до Києва на Житомирській трасі. На процесію чекали близько півсотні людей із плакатами і яйцями. Настрій активістів був – не допустити хресний хід у столицю. Від його учасників "Правий сектор" очікував провокацій.

Хресний хід таки потрапив у Київ. За деякою інформацією, велика кількість людей розмістилася на ночівлю у храмі поблизу станції метро "Академмістечко". Правоохоронці пропонували "хрестоходцям" пересісти на автобуси для безпечнішого руху столицею. Однак ті категорично проти. Люди наполягають, що йдуть хресним ходом і хочуть саме пішки дійти до Києво-Печерської лаври.

Кореспондент ТСН Неллі Ковальська

"Хресне стояння": колона хресного ходу із заходу пояснила зміну маршруту

"Хресне стояння": колона хресного ходу із заходу пояснила зміну маршруту

Повʼязані теми:

Наступна публікація