Іспанський художник створив потяг-мурал для київського метро

Він курсуватиме на Сирецько-Печерській лінії. 

Столичний метрополітен представив арт-поїзд, створений іспанським художником Okuda. Проект було реалізовано в рамках ініціативи ArtUnitedUs під кураторством Гео Лероса та підтримки заступника голови КМДА Іллі Сагайдака. 

Про це повідомляє прес-служба "Київського метрополітену".

"Це уже другий арт-поїзд у столичному метрополітені. Крім того у нас є "Вагон квітів", на станції "Золоті ворота" відкритий мистецький простір, а на "Олімпійській" проходить масштабна фотовиставка на підтримку наших спортсменів та здорового способу життя. І це лише невелика частина уже реалізованих соціальних проектів", - заявив начальник КП "Київський метрополітен" Віктор Брагінський. 

Раніше, в травні, до Дня міста, на червоній гілці столичної метрополітену почав курсувати арт-поїзд від іспанського художника Kenor.

Як відомо, цьогоріч у всьому світі стартував новий мистецький проект ArtUnitedUs, організатором якого є українець Гео Лерос. Художники планують створити 100 муралів в Україні й 100 - навколо планети Земля, утворюючи "кільце миру". Таким чином вони збираються звернути увагу світової громадськості до проблеми війни на Землі на прикладі України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація