Кияни про "сухий закон": чудовий, але він не діятиме

Кияни про "сухий закон": чудовий, але він не діятиме

Фото: УНІАН

Жителі столиці вважають, що у тих, хто захоче напитися серед ночі, все одно буде багато варіантів.

Новину про запровадження заборони на нічний продаж алкоголю кияни зустріли спокійно. Обмеження діятимуть із 23:00 до 10:00 і стосуватимуться всіх точок продажу, окрім ресторанів, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

На вулицях люди кажуть, що загалом підтримують ідею, але починати продавати спиртне варто раніше. "Бо народ, який не похмелився – біда! Треба з 8:00", - вважає один із учасників бліц-опитування.

У цілодобових крамницях кажуть, що від заборони втратять не багато. Але зізнаються, що не дуже вірять у те, що нові правила дійсно працюватимуть. "Ви ж знаєте, нашу людину не надуриш – знайде будь-яку лазівку", - кажуть там.

Міськрада столиці ввела заборону на продаж алкоголю у магазинах з 23 до 10 ранку

Міськрада столиці ввела заборону на продаж алкоголю у магазинах з 23 до 10 ранку

На головній станції швидкої допомоги впевнені, що ініціатива хороша, але наврядчи приживеться. Бо хто шукає – той завжди знайде і горілку, і пригоди на свою голову. Як слідкувати за новими правилами – достеменно не знають і самі київські депутати, котрі голосували за відповідне рішення. Однак його підтримали не всі. Меншість каже, що в Київради просто немає повноважень на подібні "сухі закони", і суд скасує такі популістські постанови так само, як уже скасував ухвалену аналогічну ініціативу у Львові.

Як уже повідомлялося, постанову підтримали 86 депутатів зі 100. Користувачі соцмереж уже висміяли новий "сухий закон", жартома назвавши його геноцидом російськомовного населення.

Кореспондент ТСН Ганна Бока

Повʼязані теми:

Наступна публікація