Кияни запропонували перейменувати вулицю Суворова на честь Павла Шеремета

Кияни запропонували перейменувати вулицю Суворова на честь Павла Шеремета

Фото: УНІАН

У столиці може з'явитися вулиця на честь вбитого журналіста.

До Київської міськради подали петицію про перейменування вулиці Суворова у столиці на вулицю Павла Шеремета, відомого журналіста, якого днями вбили у центрі Києва.

Відповідна петиція з'явилася на сайті відомства у п'ятницю, 22 липня, о 23:33. Автором петиції є голова ГО "Логістичний Штаб" Олеся Корженевська.

"20 липня 2016, у Києві загинув білоруський журналіст Павло Шеремет, який останні 5 років жив і працював в Україні. Павло Шеремет був одним із керівників онлайн-видання "Українська правда", редакція якої знаходиться за адресою вул. Суворова, 4/6. За цією ж адресою також знаходиться вільний простір та коворкінг #MediaHub, в якому Павло Шеремет протягом останнього року разом із колегами проводив школу журналістки "Української правди", а також редакція Громадського ТВ, Слідство Інфо, ГО "Центр UA", Центр Протидії Корупції. Сам за цією адресою Павла Шеремета можна було побачити практично щодня. Саме тут розташована максимальна кількість медійників і громадських активістів, для яких буде великою честю працювати на вулиці ім. Павла Шеремета, сповідуючи його принципи та цінності робити все можливе для захисту та розвитку свободи слова в Україні", - йдеться у тексті петиції.

Станом на 11:50 суботи, 23 липня, петиція вже зібрала 127 підписів. Для розгляду вона повинна набрати 10 тисяч підписів протягом 90 днів.

Нагадаємо, вранці 20 липня, в центрі Києва загинув відомий журналіст Павло ШереметАвто, в якому він пересувався, вибухнуло.

Як заявив генпрокурор України Юрій Луценко, Шеремет загинув у результаті спрацьовування вибухового пристрою. "Це вбивство", - констатував він.

Радник міністра МВС Зорян Шкіряк заявив, що вибухівка потужністю від 400 до 600 грам в тротиловому еквіваленті. Він не виключає, що машину могли підірвати дистанційно або з тимчасовою затримкою.

Радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт заявляє, що силовики розглядають чотири основні версії вбивства журналіста Павла Шеремета – професійна діяльність, особисті мотиви, "російський слід" і замах на керівника "Української правди" Олену Притулу.

Шеремет

Наступна публікація