Київ може втратити станцію метро через будівництво нового супермаркету

Київ може втратити станцію метро через будівництво нового супермаркету

Фото: Олексій Антонюк / Facebook

Чиновники запевняють, що загроза надумана і її не існує.

Жителі київського району Оболонь борються з черговою забудовою. Цього разу ще один торговельний комплекс збираються побудувати просто над станцією метро "Героїв Дніпра", йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Нічні роботи з укріплення станції виснажили нерви жителів прилеглих будинків. Люди протягом кількох тижнів не могли нормально спати. А коли стало відомо, що насправді ведеться не необхідний ремонт, а готується зведення нового торговельно-розважального комплексу – емоції вибухнули. Жителі Оболоні переконані, що будівництво зруйнує станцію і загрожує життю її пасажирів.

Небайдужі кияни вимагають зупинити скандальне будівництво над станцією метро “Героїв Дніпра”

Небайдужі кияни вимагають зупинити скандальне будівництво над станцією метро “Героїв Дніпра”

Містяни посилаються на наказ Мінінфраструктури та твердять, що будувати комерційні об'єкти над станціями метро заборонено. Протилежне стверджує забудовник. У нього, каже, є всі необхідні дозволи та документи.

На самІй станції метро вже з'явилися величезні тріщини та дірки, які похапцем латають співробітники метрополітену. Жителі прилеглих мікрорайонів кажуть, що всі дефекти утворилися саме через будівництво, бо раніше їх не було. А через зачинені з огляду на будівництво виходи з метро в годину пік станція перетворюється на людський тромб.

У метрополітені запевняють, що всі незручності тимчасові. Легальність забудови підтверджує і державна архітектурно-будівельна інспекція. Там кажуть, що проектні документи неодноразово вивчалися експертами, і жодних небезпек для людей не існує. Однак місцеві жителі готові й надалі боротися за свій спокій та безпеку, тож оголосили про безстрокову акцію протесту.

Кореспондент ТСН Іван Воробйов

Повʼязані теми:

Наступна публікація