Київ прийматиме львівське сміття тільки до серпня

Київ прийматиме львівське сміття тільки до серпня

Фото: Фото Івана Гребенюка/ТСН

На заводі кажуть, що працюють не за рахунок столиці.

Перші вантажівки зі львівськими відходами доїхали до Києва. Після трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі у Львові бракує місця для утилізації сміття, тому на допомогу відгукнулися столичні урядники, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Відходи знищуватимуть на сміттєспалювальному заводі. Там працюють на повну потужність. "У нас усе під контролем!", - запевняють на підприємстві. У черзі до нього стоять вантажівки зі львівськими номерами. Водії сміються, що так далеко викидати сміття їх ще не відправляли.

Керівництво київського заводу говорить про обслуговування 10 львівських вантажівок на добу. Це 200 тонн сміття – максимум, який може дозволити підприємство, не утискаючи потреб Києва. Відходи столиці, як і раніше, в пріоритеті – просто було вільне місце для допомоги Львову.

Сміття зі Львова утилізовуватимуть в Києві

Сміття зі Львова утилізовуватимуть в Києві

Разом із тим кияни з приїздом львівських вантажівок почали жваво згадувати про екологію. Але на сміттєспалювальному заводі закликають не хвилюватися. Викиди в повітря не перевищують норми, переконують там. А приймати сміття зі Львова обіцяють тільки до 1 серпня. Далі завод стане на підготовку до зимового періоду.

Як повідомлялося, мер Львова Андрій Садовий звернувся до очільника столиці з листом, в якому просив допомогти з тимчасовим зберіганням частини сміття. Він дістав згоду на це прохання. "Для розуміння масштабів – Київ щоденно продукує 3000 тон сміття, Львів – 650 (з нього лише близько 35% буде вивозитись до Києва, решта по інших полігонах)", - пояснив Садовий, подякувавши міському главі Києва Віталію Кличку "за простягнуту руку допомоги". Разом із тим у Львові пообіцяли не підвищувати вартість комунальної послуги для жителів міста. Як стало відомо, вартість перевезення однієї фури сміття зі Львова до столиці складає до 10 тисяч гривень. Собівартість прийому несортованого сміття складає 87 грн, тонна сортованого – 110 грн. Ці витрати взяли на себе львівські підприємства, які вивозять сміття з міста.

Кореспондент ТСН Іван Гребенюк

сміттєзвалище

Повʼязані теми:

Наступна публікація