"Київенерго" Ахметова може втратити контроль над тепломережами столиці – Кличко

Мер заявив, що місто не подовжуватиме договір із компанією.

Через постійні аварії на ділянках теплової мережі Києва столична влада не подовжуватиме контракт із ПАТ "Київенерго", що належить мільярдеру Рінату Ахметову, щодо управління тепловими активами міста.

Про це сьогодні, 11 листопада, сказав міський голова Києва Віталій Кличко під час виїзної інспекції щодо ремонту ділянки тепломережі на вул. Кіквідзе, 37. Там сталася аварія на теплотрасі, а комунальники не реагували на звернення мешканців будинку протягом тижня. Кличко наказав провести службове розслідування та пообіцяв, що тепло в оселі подадуть уже сьогодні ввечері.

"Тепломережі у місті в поганому стані. У них вичерпаний ресурс експлуатації. Як наслідок – часто відбуваються прориви. Тепломережі столиці сьогодні перебувають під управлінням "Київенерго". Концесія завершується наступного року. І ми розглядаємо можливість або передати всі тепломережі в муніципальне управління, або залучити міжнародних операторів (зараз ведуться такі переговори), які можуть взяти мережі в ефективне управління. Це міжнародні компанії, які мають досвід успішної роботи. Будемо шукати найбільш оптимальний варіант, щоби виправити всі недоліки, які були при роботі з "Київенерго", – сказав Кличко.

Від нового теплооператора вимагатимуть, аби він провів модернізацію господарства, забезпечив енергоефективність та знизив виробничі затрати, що б дозволило в майбутньому зменшити тарифи.

"Наше завдання – щоби система ефективно працювала і кожен будинок мав холодну і гарячу воду, опалення", – сказав мер Києва.

Раніше повідомлялося, що прокуратура перевірить законність купівлі Ахметовим частини акцій "Київенерго".

Повʼязані теми:

Наступна публікація