Київрада виділила 100 тисяч гривень на будівництво паркінга під Михайлівським собором

Київрада виділила 100 тисяч гривень на будівництво паркінга під Михайлівським собором

Фото: УНІАН

Депутати підтримали рішення 14 квітня.

У четвер, 14 квітня, Київрада підтримала рішення виділити з бюджету міста 100 тисяч гривень на будування підземного паркінгу в центрі столиці під Михайлівською площею. Про це повідомляє DreamKyiv.

Пункт про виділення цiєї суми був включений до рішення міськради про внесення змін до Програми соціально-економічного розвитку Києва на 2016 рік. Однак, прес-служба Київради не повідомила громадськість про те, що кошти були виділені на ці роботи.

Загалом на будівництво підземного паркінгу поряд із Михайлівським собором з бюджету міста планують виділити 2,3 мільярда гривень.

За словами засновниці Скверу Небесної Сотні Євгенії Кулеби, підземний паркінг на Михайлівській площі матиме п'ять рівнів. Його глибина становитиме 18 метрів. Планують зробити кілька в'їздів до паркінгу, зокрема напроти бокового входу до Михайлівського собору.

Пішохідний вхід до паркінгу планують зробити на місці Скверу Небесної сотні, що загрожує руйнуванням історичних споруд у буферній зоні Софії Київської, обвалом усього пагорба та збільшенням транспортних потоків у мікрорайоні. Крім того, немає офіційних висновків експертів щодо безпечності та ефективності цього комплексу.

Водночас, за словами заступника мера Києва Микола Поворозник, 100 тисяч гривень виділені на те, щоб дослідити, чи можна будувати паркінг під Михайлівською.

"Проект будівництво паркінгу під Михайлівською площею буде коштувати 20-30, а то і 50 мільйонів гривень. Коли ми говоримо про виділення 100 тисяч гривень, то ми говоримо про те, що ми починаємо роботу з громадськістю, ЮНЕСКО і всіма іншими в частині можливості, я підкреслюю можливості, проведення якихось будівельних робіт на площі Михайлівський. Це кошти навіть не на вишукувальні чи попередні роботи. Ми можемо там почати будувати паркінг, а закінчити будувати і відкрити музей. Як варіант. Бо знайти там можна будь-що", - сказав Поворозник.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація