Київські студенти скаржаться на затримки стипендій в університетах

Київські студенти скаржаться на затримки стипендій в університетах

В університетах інформацію підтвердили / Фото: kievskaya.com.ua

У Держказначействі кажуть, що заборгованості немає.

У Києві скаржитися на невиплату грошей почали студенти і викладачі вишів. За їхніми словами, гроші не видають уже кілька тижнів.

Як пише Сегодня, посилаючись на Київську міську організацію профспілки працівників освіти, в столиці поки є заборгованості по зарплатам і стипендіям у двох університетах - КПІ і Драгоманова.

"У двох вишах є борги по заплатам, стипендіям та комунальним платежам. Ми вимагаємо, щоб уряд все виплатив, адже завтра голодні студенти будуть навчатися у холодних аудиторіях", - розповів завідувач юрвідділу профспілки працівників освіти Андрій Кузнєцов.

"Батьки висилають гроші на гуртожиток і трохи на життя. Якщо через декілька днів не буде стипендії, доведеться їсти один хліб і залазити в борги", - переживає студентка 1-го курсу педуніверситету Єлизавета.

В університетах інформацію підтвердили.

"Борг по зарплатах - 4,6 млн грн. Вони виплачуються з спецфонду університету. Платіжки в казначействі, але грошей ми досі не отримали. Борг за "комуналку" - 2,4 млн грн", - уточнив голова профкому КПІ Віталій Молчанов.

У педуніверситеті Драгоманова борг не надто великий, але регулярно гроші затримують. У ректораті погодилися, що борг є, але запевняють, що вже погасили його.

У Держказначействі кажуть, що заборгованості немає.

"Були деякі проблеми з Драгоманова, але їх вже немає. По КПІ - теж все нормально", - сказав прес-секретар служби Олександр Якушин.

Раніше повідомлялося, що українські студенти за кордоном платять за комфортабельний гуртожиток в 20 разів більше, ніж удома.

Повʼязані теми:

Наступна публікація