Київським комунальникам скасували вихідний і змусили прибирати сніг

Київським комунальникам скасували вихідний і змусили прибирати сніг

Снігоприбиральна машина очищає дорогу від снігу в Києві / Фото: КМДА

На вчорашній вечір у столиці розчистили майже 90% головних вулиць.

Сьогоднішня субота, 9 січня, в Києві оголошена робочою для комунальників. Це зробили, аби вони вийшли на вулиці та прибирали сніг, із яким не впоралися протягом учорашнього дня.

Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

Станом на шосту вечора вчорашнього дня в столиці розчистили 90% головних вулиць. Сьогодні мають приступити до розчищення інших вулиць та провулків.

"Повністю прибрати сніг з головних вулиць плануємо до кінця доби (8 січня), з другорядних – до ранку наступного дня. Тобто, на ранок 9 січня розчищеними мають бути всі дороги, пристосовані для руху автомобілів. У суботу основні зусилля будуть спрямовані на очищення пішохідних зон – ми маємо швидко прибрати сніг з тротуарів та інших місць інтенсивного руху людей, аби уникнути утворення сильної ожеледиці та запобігти травмуванню громадян. Техніка працюватиме всю ніч. Крім того, ми оголосили суботу, 9 січня, робочим днем для всіх комунальників, які задіяні у прибиранні снігу", – розповів ще вчора ввечері заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Проте сьогодні вранці можна спостерігати, що чимало другорядних вулиць не почищені: на дорогах та тротуарах – снігова "каша".

Сьогодні має працювати інспекція з благоустрою, яка перевірить виконання балансоутримувачами обов'язків щодо прибирання снігу на підпорядкованих територіях. Тих, хто цього не зробив, штрафуватимуть, обіцяють у КМДА. Протягом останніх трьох діб уже склали 145 протоколів – загальна сума виписаних штрафів за несвоєчасно прибраний сніг складає близько 200 тис. грн.

За інформацією "Київавтодору", протягом минулої доби на дорогах працювало 260 одиниць спецтехніки, а також 324 працівники (46 бригад ручного прибирання), які вручну очищали зупинки громадського транспорту, наземні пішохідні переходи. За добу на дороги та тротуари висипали 2,5 тисячі тонн солі та 1,5 тисячі тонн піщаносоляної суміші. До прибирання снігу також долучилися 4800 працівників та 184 одиниці техніки Департаменту житлово-комунальної інфраструктури, 55 одиниць техніки та 565 працівників КО "Київзеленбуд", працівники та техніка "Київпастрансу".

У КМДА констатують, що краще чистили столицю від снігу в Печерському, Святошинському та Солом'янському районах. Гірше – у Шевченківському, Дарницькому та Дніпровському.

"На догану заслуговує в.о. голови Шевченківського району – його вже попереджено про персональну відповідальність", – сказав заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Тим часом синоптики попереджають про ожеледицю на дорогах та сильні хуртовини по всій Україні.

Віддалені від центру вулиці Києва досі засипані снігом

Віддалені від центру вулиці Києва досі засипані снігом

Повʼязані теми:

Наступна публікація