Кличко назвав центр Києва небезпечним та розповів про погрози майданівців підпалити мерію

Кличко назвав центр Києва небезпечним та розповів про погрози майданівців підпалити мерію

Кличко визнав, що центр Києва небезпечний для городян / Фото: УНІАН

Столичний мер пообіцяв продовжити з активістами діалог щодо звільнення центру міста.

Конфлікт на Майдані Незалежності у ніч на 7 липня свідчить про те, що у центральній частині столиці небезпечно. Про це заявив журналістам мер Києва Віталій Кличко, коментуючи ситуацію.

"На превеликий жаль, центр Києва не є безпечним для киян", - заявив він.

За його словами, у результаті цього конфлікту до лікарні потрапили чотири людини, які отримали поранення у конфлікті із застосуванням травматичної зброї з гумовими кулями та ножів. При цьому у міліцію із заявою ніхто не звертався, а повідомлення у правоохоронні органи надійшло від медиків.

Крім того, Кличко повідомив, що з боку окремих майданівців звучать погрози підпалити мерію.

"Такі погрози звучать від окремих представників майданівців. Я вважаю, що це деструктив або провокація - не більше", - зазначив він.

Кличко розповів про погрози від деяких майданівців

Кличко розповів про погрози від деяких майданівців

Також столичний мер підкреслив, що він продовжить свої переговори з майданівцями щодо звільнення дороги для відновлення нормального руху. За його словами, частина Майдану, один з найбільш великих наметів, - прибрана.

"Їм запропоновано місце тимчасового розташування у Київській фортеці", - сказав він.

Водночас, Кличко з жалем констатував, що протестувальники, які залишилися на Майдані Незалежності, відмовляються від пропозиції переселитися у санаторії під Києвом, зокрема, у Пущі Водиці.

Відповідаючи на питання про те, чи планується роззброїти майданівців, мер зазначив, що люди, які володіють зброєю незаконно, можуть потрапити під кримінальну відповідальність.

Як повідомлялося раніше, сьогодні вночі у результаті перестрілки на Майдані Незалежності поранення з травматичної зброї отримали 4 людини

Повʼязані теми:

Наступна публікація