Кличко призначив на ключові посади в Києві людей, близьких до Льовочкіна і Фірташа

Кличко призначив на ключові посади в Києві людей, близьких до Льовочкіна і Фірташа

Кличко зробив нові кадрові призначення / Фото: УНІАН

Столичними чиновниками стали Ніконов, Магомедов та Рябікін.

Віталій Кличко призначив на ключові посади в Києві людей, близьких до Януковича, менеджерів і партнерів екс-глави АП Льовочкіна і олігарха Фірташа.

Як пише УНІАН, Кличко зробив керівником "Київтранспарксервіс" Мурада Магомедова . Магомедов - "темна конячка" в рядах київських чиновників, який раніше обіймав посаду директора дочірнього підприємства "Київтранспарксервіс - 1" "Київміськбуд", яку, за даними громадської організації "Громадська спілка патріотів Києва", контролюють екс-глава АП Януковича Сергій Льовочкін і екс-глава Держуправління справами Андрій Кравець.

На посаду начальника столичного метрополітену Кличко призначив Віктора Брагінського. За чутками, в якості заступника Брагінського вже визначений (але ще не призначений) екс-керівник київського метрополітену Володимир Федоренко.

Віктор Брагінський

Повідомляється, що Ігор Ніконов став першим заступника голови КМДА. Ніконова називають одним з "живих бомб" газової "імперії" Ігоря Бакая. Працюючи на початку 90-х на газових проектах, він зумів зав'язати безліч корисних знайомств: з Василем Горбалем, Дмитром Фірташем та Вагіфом Алієвим.

Ігор Ніконов / Фото: УНІАН

Разом з Алієвим він побудував бізнес-центр "Домінант". У 2004-му здав ще один об'єкт - розважальний комплекс Arena Entertainment, інвесторами будівництва якого, за даними одного з українських бізнес-видань, були близькі друзі нинішнього мера столиці Віталія Кличка.

Також Ніконов побудував бізнес-центр "Арена Сіті" - для Дмитра Фірташа. Крім цього, йому приписують зв'язки з родиною колишнього мера Києва Леоніда Черновецького.

Заступником голови КМДА призначено екс-депутат від УДАРу, колишній член парламентського комітету з питань транспорту і зв'язку і, в минулому, ще один соратник Ігоря Бакая - юрист Павло Рябікін. Однокурсник нинішнього президента, колишній дипломат і колишній депутат . Займався розробкою схем легалізації грошей українських олігархів за кордоном. Рябікін був довіреною особою Ющенка в ході президентської виборчої кампанії 2004 року. А в урядах Юлії Тимошенко і Юрія Єханурова попрацював заступником міністра транспорту і зв'язку.

Рябікін відомий у столичній тусовці як власник яхт-клубу "Маячок" спільно зі структурами, пов'язаними з Дмитром Фірташем. Крім цього, за інформацією одного з українських видань, на території комплексу розташоване футбольне поле, яке регулярно відвідує Сергій Льовочкін.

Керівником КП "Київреклама"став депутат- ударівець у Київраді Олег Калініченко.

Олег Калініченко / Фото: http://vk.com/kalinichenko.oleg

Калініченко відомий як власник поліграфічної компанії ТОВ "Гранд Афіш Україна". "Гранд Афіш Україна", за даними "Вісника держзакупівель", вигравала абсолютну більшість тендерів КП "Київреклама" з друку рекламних постерів. "Гранд Афіш" в останні роки монопольно виготовлялала всю соціальну рекламу в місті Києві.

Нагадаємо, раніше Віталій Кличко зробив Ігоря Ніконова та Павла Рябікіна своїми радниками.

Повʼязані теми:

Наступна публікація