Кличко пророкує зрив опалювального сезону у Києві

Кличко пророкує зрив опалювального сезону у Києві

Фото: thestocks.im

За словами столичного очільника, ситуація є патовою.

У Києві може бути зірваний опалювальний сезон, якщо рахунки підприємств теплокомуненерго не будуть розблоковані.

Про це повідомили у прес-службі столичного мера Віталія Кличка.

"Сьогодні ситуація складається патова - опалювальний сезон може бути взагалі зірваний! Бо закон, який би дозволив розблокувати рахунки компаній, ветований", - наголосив він.

За словами Кличка, якщо не буде введено у дію закон, який дозволить розблокувати рахунки 104 підприємств по всій Україні, є ризик, що міста не підготуються належним чином до опалювального сезону.

"Тому я ще раз звертаюся до президента, до уряду розібратися в ситуації, яка склалася. Введіть в дію закон, який дозволить розблокувати рахунки підприємств! Розберіться, чому затримані державні субвенції теплокомуненерго, які б дозволили підприємствам покрити штрафи "Нафтогазу" за вже оплачені борги. Ми всі розуміємо важливість дотримання платіжної дисципліни в енергетичному секторі. Але потрібно зважено, комплексно і системно підходити до вирішення цього питання. Сьогодні ця ситуація потребує негайного розв'язання. Опалювальний сезон не повинен бути зірваний", - додав Кличко.

Нагадаємо, раніше у Києві призупинили встановлення теплових лічильників. Зараз проводяться аварійні роботи в режимі надзвичайних ситуацій.

Повʼязані теми:

Наступна публікація