Колишньому топ-менеджеру "Київміськбуду" часів Черновецького повідомили про підозру

Колишньому топ-менеджеру "Київміськбуду" часів Черновецького повідомили про підозру

Колишньому топ-менеджеру "Київміськбуду" часів Черновецького повідомили про підозру

Фото: УНІАН

Окрім розкрадання майна, колишньому чиновнику інкримінують зберігання вогнепальної зброї без дозволу.

Екс-посадовцю "Київміськбуду" повідомили про підозру у розкраданні майна на суму понад 77 мільйонів гривень.

Про це повідомили у прес-службі столичної прокуратури.

"Прокуратурою міста Києва повідомлено про підозру колишньому високопосадовцю Акціонерного товариства холдингової компанії "Київміськбуд", часів управління Черновецького Леоніда Михайловича, з вини якого з комунальної власності вибули контрольні пакети акцій 32 акціонерних товариств на користь шести підприємств, зареєстрованих на території Республіки Кіпр", - йдеться у повідомленні.

Як з'ясувалося, чиновник, зловживаючи своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб організував розтрату чужого майна. Унаслідок цього у вересні 2010 року з комунальної власності безоплатно вибули контрольні пакети акцій 32 акціонерних товариств на загальну суму понад 77 млн гривень.

До того ж у прокуратурі зазначили, що екс-посадовцю також інкримінується підбурення у службовому підробленні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, а також зберігання вогнепальної зброї, бойових припасів без передбаченого законом дозволу.

"За позовами столичної прокуратури незаконно відчужені акції компанії "Київміськбуд" вже повернуто законному власнику", - додали у відомстві.

Своєю чергою генпрокурор України Юрій Луценко написав на своїй сторінці у Facebook, що йдеться про екс-топ-менеджера АК "Київміськбуд" В'ячеслава Топчія.

"Наразі до суду спрямовано клопотання про обрання запобіжного заходу", - зазначив очільник ГПУ.

Нагадаємо, раніше генеральна прокуратура України влаштувала ревізію кримінальних справ стосовно діяльності екс-мера Києва Леоніда Черновецького та посадових осіб, що працювали у той час під його керівництвом.

Повʼязані теми:

Наступна публікація