"Кума Гройсмана" видурила у довірливих киян майже $ 3 млн

"Кума Гройсмана" видурила у довірливих киян майже $ 3 млн

Аферистка виманювала у довірливих людей гроші, представляючись кумою спікера ВР.

Шахрайка упіймала на валютний гачок понад сотню людей.

У столиці затримали жінку, яка називала себе кумою спікера Гройсмана, та в обхід банків міняла гривні на долари. Потерпілі запевняють, аферистка не тільки пропонувала вигідний курс, але й справляла враження порядної людини, тож встигла упіймати на валютний гачок понад сотню людей. Загалом говорять про майже три мільйони доларів, йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

Гарик та Олександр - товариші у нещасті. На сходах шевченківського суду вони чекають зустрічі із жінкою, якій віддали все.

"Вона представилася працівницею Мінфіну і сказала, що є кумою Гройсмана. Показала нам візитки дуже порядних високопоставлених людей", - розповідає Гарик.

Вражений покровителями валютниці, Гарик віддав їм майже три мільйони гривень. Каже, жінка була такою переконливою, що він навіть розписки не взяв.

"Каже, що беру ці гроші, заходжу в НБУ, чекаю там 5-6 годин, доки будуть торги, а потім виходжу з доларами і передаю вам", - розповідає потерпілий.

175 тисяч доларів йому мали віддати найпізніше наступного ранку. Натомість зв'язок із валютницею зник. За якийсь час її вдалося знайти, проте грошей не отримав. Написав заяву в міліцію, та щоб зрушити справу з місця, треба було більше потерпілих. Так і знайшов Олександра.

"Вона хороший психолог, переконливо усе розповідає, плюс рекомендації — склалося враження, що вона нормальна ділова людина, з якою можна мати справу. Але виявилося, що вона просто шахрайка", - каже Олександр.

Саме шахрайство в особливо великих розмірах їй тепер інкримінують. Тетяна Оврахова із цим не згодна. Каже, це вона тут жертва - валютою, крім неї, займалося ще шестеро. У кожного - своя чітка роль.

"Вранці нам привозили гривні, ввечері нам давали долари. Яким це способом було, я не знаю, я це не робила. Люди заробляли шалені гроші. По дві гривні вони заробляли на кожному, це шалені гроші", - виправдовується вона.

Оврахова каже, що спільники її обманули і зникли разом із грошима. Звинувачення у тому, що має кілька паспортів, постійно змінює місце проживання і переховується - відкидає. Усі зобов'зання, каже, виконає.

"Я маю намір вилікуватися і повернути їм кошти. Я їм буду поверати кошти обов'язково і я це всім казала! Всім!", - переконує шахрайка.

Підсудна наполягає - їй потрібен постійний медичний догляд, тож арешт як запобіжний захід їй не підходить. Рішення суду - два місяці під вартою, або понад шість мільйонів гривень застави. Тим часом слідство і пошук потерпілих тривають. Якщо вину доведуть, Тетяні Овраховій загрожує до 15 років в'язниці.

Кореспондент ТСН Ольга Нескородяна

У столиці затримали жінку, яка в обхід банків міняла гривні на долари

У столиці затримали жінку, яка в обхід банків міняла гривні на долари

Повʼязані теми:

Наступна публікація