Квартирні крадії вигадали новий шифр на стінах під'їздів у Києві

Квартирні крадії вигадали новий шифр на стінах під'їздів у Києві

Квартирні крадії вигадали новий шифр на стінах під'їздів у Києві

Злодії залишають позначки для власної зручності.

Господарів удома немає – оселю можна обкрадати. Київські шахраї винайшли новий метод позначень квартир, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

На травневі свята кияни масово поїхали відпочивати за місто. Коли ж повернулися, біля своїх осель побачили якісь дивні написи. Якщо їх розшифрувати, то можна зрозуміти, що господарів немає вдома, а квартиру вже обкрадали.

Принаймні так стверджує киянка Людмила. Жінка каже, що коли повернулися з відпочинку, на ці символи спочатку не зважали. "Спочатку в нас були ідеї, що ці абревіатури пов'язані з електроенергією, з водою і таке інше", - каже Людмила Корчак.

Розшифрувати символи жінці допомогли знайомі. "Немає вдома. А КК означає – квартира обікрадена", - пояснила жінка.

І справді, цю квартиру обкрадали місяць тому. Злодії винесли прикраси, гроші та комп'ютерну техніку. "Це все працює одна група, яка точно знає, яка квартира і коли була обікрадена", - упевнена киянка.

Київські крадії винайшли новий метод позначень квартир

Київські крадії винайшли новий метод позначень квартир

Господарі сусідньої квартири абревіатури закреслили, а злодіям написали таке собі послання: "Грабіжники, будьте свідомими, квартира винаймається, цінностей немає".

Дивні позначки біля своїх дверей побачили люди з інших районів Києва. Правоохоронці кажуть, що з повідомленнями про абревіатури до них громадяни ще не звертались, однак грабіжники дісно стають дедалі винахідливішими.

"Це може бути і якісь написи, це можуть бути і в поштових скриньках спеціальні листівки, це можуть бути шпильки, голки на килимках", - розповіла речник поліції Оксана Блищик.

Поліцейські радять використовувати найпоширеніші методи захисту оселі. Перший – це ґрати на вікнах. Ціна виробу стартує від 1000 гривень плюс вартість монтажу. Другий метод захисту – це броньовані двері. Їх ціна залежить від товщини металу, а також від якості замка. У середньому ціна стартує від 3000 гривень.

Найнадійнішим методом захисту поліція називає охоронну сигналізацію. Тут є вибір державної та приватної фірми охорони. Державна служба встановить найпростішу сигналізацію за 7300 гривень. Вона складається з давача руху в коридорі, давача відкривання вхідних дверей та пульту керування в квартирі. Після встановлення, доведеться платити 210 гривень щомісяця. Приватна фірма пропонує встановити таку саму сигналізацію за 4000 тисячі гривень. Щомісячна платня – 230 гривень. Усі охоронні фірми обіцяють приїжджати за декілька хвилин.

"Час прибуття на сигнал тривоги в денний час – до дев'яти хвилин. У нічний – до семи хвилин", - запевнив директор охоронного холдингу Дмитро Стрижов.

Директор приватної охоронної фірми розповідає, що незаконні проникнення в квартири відбуваються щодня. "До сотні викликів, з котрих десять реальних бойових. Це спроби пограбувань, спроби проникнень", - розповів він.

Директор підприємства розповідає, як власникам квартир не помилитися з вибором охоронної компанії. "Подзвонив в охоронну компанію і має задати питання: де знаходиться ваш найближчий екіпаж від моєї адреси. Якщо екіпаж перебуватиме від вашої оселі лише за декілька кілометрів – компанії можна довіряти", - пояснив він.

Проблема квартирних крадіжок актуальна не тільки для Києва. Цього місяця мер одного з міст на Львівщині повідомив про пограбування його помешкання. Там злодії викрали гроші та золото.

Повʼязані теми:

Наступна публікація