Масове отруєння. Вихованці дитсадочка потрапили до лікарні із ознаками гострої кишкової інфекції

Масове отруєння. Вихованці дитсадочка потрапили до лікарні із ознаками гострої кишкової інфекції

Фото: УНІАН

Шістьох дітей шпиталізували в інфекційне відділення.

У Києві сталося масове отруєння. Як йдеться у сюжеті ТСН.19:30, шістьох дітей віком від 2,5 до 5 років шпиталізували з ознаками гострої кишкової інфекції. Усі ходять до одного дитсадка, проте в різні групи.

З 4-річною Оленкою та її мамою розмовляти доводиться у лікарняному коридорі. В палату відвідувачам заходити заборонено. Тепер Оленка може вийти сама - антибіотики працюють.

Температура 39, кров'яни понос був. Ми одразу викликали швидку.  Дитина була сірого кольору та нічого не хотіла їсти", - каже мати Надія Охрименко.

Шістьох дітей з ознаками отруєння різного ступеня важкості шпиталізували в інфекційне відділення столичної дитячої лікарні - вони відвідують один дитячий садок. Саме там фахівці радять шукати джерело інфекції.

Керівник столичної СЕС малює схему поширення інфекції. Дітки з різних груп, не перетинаються навіть на прогулянках. Спільне - вода і кухня. Та якби вода, інфікованих було б більше. Методом виключення під підозрою лишилася кухня.

Вже відібрали 3 проби продуктів, обстежили 20 контактних осіб, взяли 6 десятків змивів. Результати чекають під кінець тижня. Подивитися, чим живе кухня садочка після отруєння журналістам не дозволяють

Завідувач каже, що зайти на кухню навіть вона не може. Та впевнена і в продуктах, які для них закуповують, і в своєму колективі.

"Працівники кухні працюють в штатному режимі, в нас немає симптомів у кухні взагалі", - каже завідувачка, додаючи, що навесні такі випадки трапляються часто.

"Зараз дуже багато продуктів. Діти харчуються і на вулиці, і вдома. Діти мали можливість куштувати продукти різної якості, в різних місцях", - зазначає вона.

Ті ж, хто підхопив кишкову інфекцію, у лікарні пробудуть щонайменше до п'ятниці. Раніше точного діагнозу їм не поставлять.

Повернутися ж в садочок діти зможуть за кілька тижнів, доки їх двічі не визнають здоровими.

Нагадаємо, що у Бердянську від отруєння невідомою речовиною ціла родина впала в кому.

У київському дитсадку отруїлися шість вихованців

У київському дитсадку отруїлися шість вихованців

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація