Металошукачі та кілька сотень поліцейських. Під НБУ знову зібралися мітингувальники

Металошукачі та кілька сотень поліцейських. Під НБУ знову зібралися мітингувальники

Металошукачі та кілька сотень поліцейських. Під НБУ знову зібралися мітингувальники

Фото: Українська правда

Поки акція відбувається мирно.

Сьогодні, 16 листопада, під будівлею Національного банку на Інститутській у Києві знову відбувається акція протесту.

Загалом у мітингу беруть участь близько тисячі людей, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Протестувальники розташувалися по всьому периметру вулиць біля будівлі Нацбанку. В руках вони тримають прапори України, політпартії "За життя" та плакати із написами "Долар по 8". Із колонок лунають заклики про відставку глави НБУ Валерії Гонтаревої.

Інші учасники заходу продовжують підходити до місця мітингу, проходячи через металошукачі на перетині вулиць Банкової та Інститутської, а також з боку перетину вулиць Інститутської і Садової.

Наразі акція відбувається мирно. За порядком стежать кілька сотень правоохоронців. Біля Верховної Ради мітингів поки немає.

Біля Головпоштамту на Хрещатику збираються дві колони людей, ще одна колона вибудовується через дорогу. Вулиця Хрещатик не перекрито. Крім того, дві колони - на вул.Інститутській біля станції метро "Хрещатик". В основному це люди похилого віку і молодь.

Нагадаємо, 15 листопада у Києві відбулося одразу кілька демонстрацій, зокрема, біля Верховної Ради та Нацбанку України. Так, під НБУ мітингувальники вимагали відставки Гонтаревої та повернення своїх вкладів, однак деякі навіть не могли назвати банк, у якому лежали їхні вклади.

Зазначимо, поліція столиці посилено охоронятиме центр Києва до 22 листопада.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Підпал будинку Гонтаревої
Наступна публікація