Металошукачі та півтори тисячі людей. Як у Києві збираються учасники хресного ходу

Дата публікації
Перегляди
991
Час на прочитання
2 хв
Поділитись:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Viber

Центр столиці фактично паралізований. 

Через хресний хід УПЦ МП у Києві посилені заходи безпеки, а у місцях проведення заходів перевіряють документи в людей та встановлені металошукачі.

Про це повідомляє прес-служба ГУ НП у Києві.

Станом на 10 ранку учасники заходу прибували на місце збору. Так, на Володимирській гірці силовики нарахували близько 700 осіб. Інша частина вірян - близько 800 осіб – рухалася автобусами до Європейської площі.

 

Охоронятимуть порядок на вулицях утричі більше правоохоронців – майже п'ять тисяч.

"Задля належного забезпечення правопорядку та недопущення будь-яких правопорушень, у місцях проведення заходів встановлено близько 20-ти рамок металошукачів, а також використовуються ручні металошукачі. Аби унеможливити потрапляння зброї, вибухівки та інших небезпечних предметів у місця скупчення людей, усі учасники заходів проходитимуть через ці рамки, при цьому правоохоронці оглядатимуть речі прихожан та перевірятимуть документи, що засвідчують особу", - йдеться у повідомленні столичної поліції.

Нагадаємо, сьогодні, 27 липня, в Києві фінішує хресний хід вірян Української православної церкви Московського патріархату.

Напередодні ввечері дві колони – зі Сходу та Заходу – увійшли до столиці. Через можливі провокації, а також виявлення двох бойових гранат на шляху ходу правоохоронці заборонили рух колони вулицями Києва. Вірян транспортом підвезуть безпосередньо на Європейську площу. Звідти вони о 12:30 піднімуться на Володимирську гірку, де о 13:00 відбудеться молебень до Дня хрещення Київської Русі. Звідти хресний хід о 13:30 знову вирушить до Європейської площі, а потім вулицями Грушевського та Мазепи – до Києво-Печерської Лаври.

У столиці перекрили центральні вулиці для руху транспорту та встановили металеві паркани і металошукачі. За порядком стежитимуть близько 4,5 тисячі силовиків.

Повʼязані теми:

Наступна публікація