Міліція не знайшла вибухівку на вокзалі у Києві, яку "підкинув" анонім

Міліція не знайшла вибухівку на вокзалі у Києві, яку "підкинув" анонім

Міліція не знайшла вибухівку на вокзалі у Києві / Фото: kiev.com.ua

Затримок у русі потягів не було, їх приймали на віддалені від залізничного вокзалу платформи.

Інформація про "замінування" Центрального залізничного вокзалу в Києві не підтвердилась.

Про це повідомили у прес-службі УМВС України на Південно-Західній залізниці.

"На столичному вокзалі вибухонебезпечних предметів не виявлено", - йдеться у повідомленні.

У повідомленні йдеться про те, що після надходження сигналу про загрозу безпеці громадян з приміщення вокзалу Київ-Пасажирський були евакуйовані понад 600 пасажирів та працівників вокзалу. Наразі міліція встановлює особу громадянина, який повідомив про "замінування" вокзалу.

"На місце події негайно прибула слідчо-оперативна група, були повідомлені усі зацікавлені служби. Загалом були задіяні 40 працівників лінійного відділу міліції на ст. Київ-Пасажирський, Солом'янського та Шевченківського райуправлінь ГУМВС України в місті Києві", - йдеться у повідомленні.

Силовики зазначили, що після евакуації людей працівники кінологічної та вибухотехнічної служби здійснили ретельне обстеження вокзального комплексу. Під час його проведення вибухових пристроїв та вибухонебезпечних речовин правоохоронці не виявили, передає Уніан.

Після обстеження вокзал відновив звичайний режим роботи. Затримок у русі потягів не було, їх приймали на віддалені від залізничного вокзалу платформи.

Працівники міліції встановили, що анонім телефонував з мобільного телефону. Наразі проводяться заходи зі встановлення особи зловмисника та його затримання.

Слідчим відділом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст.259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. За вчинення цього злочину передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.

Як повідомлялося раніше, наприкінці травня столицею прокотилися низка псевдомінувань. Повідомлення про мінування надходили до Генеральної прокуратури, Міністерства юстицій, Адміністративного окружного та Верховного суду України. Жодного разу небезпека не підтвердилась.

Повʼязані теми:

Наступна публікація