Міноборони відреагувало на заяви щодо пошкодження доріг в Києві військовою технікою

Міноборони відреагувало на заяви щодо пошкодження доріг в Києві військовою технікою

Фото: УНІАН

Військові заявляють, що не порушували вимог експлуатації техніки на асфальті, тож проблема - у якості доріг.

У Міністерстві оборони України стверджують, що заяви "Київавтодору" щодо руйнування військовою технікою, яка залучена до проведення параду, асфальту в столиці, не відповідають дійсності.

Згідно з повідомленням прес-служби відомства, уся важка броньована техніка, що братиме участь в параді (танки Т-64БМ "Булат", зенітні ракетні комплекси "Бук" та дивізійні самохідні гаубиці "Мста-С" (від 36 до 45 тонн)) забезпечені асфальтохідними гусеницями, які не залишають слідів на асфальтному покритті.

"Інша гусенична техніка, а це бойові машини піхоти, десанту та полкова самохідна гаубиця 2С1 "Гвоздика" вважаються легкою броньованою технікою, на яку у відповідності до технічних вимог не передбаченні асфальтохідні гусениці. Зазначена техніка своєю масою (від 8 до 20 тонн) не може нанести шкоду якісному асфальтному покриттю, а лише залишити сліди від гусениць, які зникають після руху автомобільного транспорту", - розповіли у міністерстві.

В Міноборони зауважили, що якщо руйнування на дорозі відбуваються від проїзду такої техніки - постає питання про її якість.

"Таким чином, якщо асфальтне покриття руйнується від проїзду зазначеної техніки, то проблема не в техніці, а в якості дорожнього покриття. Звертаємося до КК "Київавтодор" не поширювати завідомо не правдиву інформацію, яка сформульована на підставі фото із соціальних мереж, а не на власних дослідженнях", - йдеться в повідомленні.

В оборонному відомстві також нагадали, що за часи Незалежності київськими вулицями неодноразово проходила військова техніка і жодного разу зауважень щодо руйнування дорожнього покриття не виникало.

Військовий оркестр, танки і БТР: на Хрещатику триває репетиція параду до Дня незалежності України

Військовий оркестр, танки і БТР: на Хрещатику триває репетиція параду до Дня незалежності України

Як відомо, цьогорічний Марш Незалежності планується зробити масштабним та монументальним. Окрім ЗСУ на параді цьогоріч очікують працівників СБУ, прикордонників, співробітників МВС. Окремою коробкою рушать воїни АТО та ветерани АТО. Для святкування річниці Незалежності планується залучити майже 200 одиниць техніки.

Повʼязані теми:

Наступна публікація