Місія ОБСЄ дізналася, скільки людям платять за участь у демонстрації під Нацбанком

Місія ОБСЄ дізналася, скільки людям платять за участь у демонстрації під Нацбанком

Фото: УНІАН

Учасникам платять суму, еквівалентну 10 доларам.

За участь у мітингу під Національним банком України платять суму, еквівалентну 10 доларам. Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ за 15 листопада.

Так, члени місії ОБСЄ у Києві спостерігали за демонстрацією поряд з Нацбанком України, яка було організоване політичною партією "За життя". У мітингу взяли участь близько 1200 осіб, більша частина з яких, зокрема, 70%, були жінки літнього віку.

Також члени ОБСЄ помітили, що біля натовпу стояло 20-30 молодиків, які стежили за тим, аби ніхто не залишив демонстрацію. У разі, якщо хтось намагався піти, вони запитували, куди ті прямують. Чоловіки також зупинили спостерігачів, заявивши, що вони є членами "групи швидкого реагування" політичної партії "За життя". Саме вони й розповіли членам ОБСЄ, скільки люди отримують за участь у мітингу.

Крім того, на місці події були присутні близько 100 правоохоронців, які стежили за дотриманням громадського порядку.

Нагадаємо, 15 листопада у Києві відбулося одразу кілька демонстрацій, зокрема, біля Верховної Ради та Нацбанку України. Так, під НБУ мітингувальники вимагали відставки Гонтаревої та повернення своїх вкладів, однак деякі навіть не могли назвати банк, у якому лежали їхні вклади.

Зазначимо, поліція столиці посилено охоронятиме центр Києва до 22 листопада.

Анонсований мітинг: протестувальники перекрили дороги у середмісті Києва

Анонсований мітинг: протестувальники перекрили дороги у середмісті Києва

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Підпал будинку Гонтаревої
Наступна публікація