Мітингувальники, які під НБУ вимагають повернення вкладу, не можуть назвати свій банк

Мітингувальники, які під НБУ вимагають повернення вкладу, не можуть назвати свій банк

Мітингувальники, які під НБУ вимагають повернення вкладу, не можуть назвати свій банк

Фото: facebook/Андрій Дзиндзя

Деякі "активісти" налаштовані дуже агресивно щодо журналістів.

Сьогодні, 15 листопада, у Києві почалась акція протесту, яку організатори називають безстроковою. Єдину вимогу, яку нині оголошують – відставка глави Нацбанку Валерії Гонтаревої.

Як передає кореспондент ТСН з місця подій, учасників акції спочатку зібрали на Хрещатику, звідки всі пішли колоною до НБУ і вимагали видати гроші. Кореспондент запитував в учасників про їхні вимоги, однак далеко не всі могли розповісти, в якому банку лежали їхні вклади, а інші просто не відповідали на запитання та агресивно поводилися з журналістами.

У центрі міста надзвичайні заходи безпеки: до НБУ пропускають через металошукачі, оглядають сумки та рюкзаки. Порядок бережуть понад 5 тисяч правоохоронців, чергують з собаками. Також на місці є швидкі.

Рух центром міста обіцяють відновити близько 16 години. Нині ж у центрі Києва неможливо проїхати.

Мітингувальники зосередилися у нижній частині вулиці Інститутської, зайняли Садову та Грушевського. З міркувань безпеки поліція перекрила частину Хрещатика. Тут усе стоїть, а також Володимирський узвіз у напрямку Хрещатика. Вниз на Поділ можна рухатися вільно. І ледве сунуться прилеглі вулиці - Прорізна та Володимирська.

Тим часом закон щодо ошуканих вкладників банка "Михайлівського", який минулого тижня ініціював президент, вже у Раді. Його розгляне комітет, а на голосування він потрапить на вечірньому засіданні.

Кореспондент ТСН Іван Воробйов

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Підпал будинку Гонтаревої
Наступна публікація