Молодики на машині патрульного поліцейського пограбували киян

Молодики на машині патрульного поліцейського пограбували киян

Молодики на машині патрульного поліцейського пограбували киян

Злочинців уже затримано.

Минулої ночі в центрі Києва пограбували студентів. О 2:30 ночі Єгор з друзями гуляв біля арки Дружби , коли до них підійшли невідомі, сказали, що їх подругу пограбували та попросили Єгора та його друзів показати все, що у них є у кишенях, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

"До нас підійшов хлопець з дівчиною. Хлопець сказав, що в його дівчини вкрали айфон. Запитав, чи зробили це ми. Ми сказали "ні", - каже учасник подій.

До оглядового майданчика зловмисники під'їхали на білому "Ланосі", згадує 18-річний Єгор. Розповідає, як ті погрожували його товаришу. "Погрожував хлопець, 17 років. Кавказець. Він сказав: "Віддавай усі телефони мені". Приставив пістолет до живота. Він обіцяв, що перевірить техніку і повернеться через 15 хвилин", - розповів потрепілий.

Троє зловмисників на поліцейському авто пограбували студентів у центрі Києва

Троє зловмисників на поліцейському авто пограбували студентів у центрі Києва

Нападники забрали телефон, мультимедійний годинник та плеєр. Пограбовані викликали поліцію, і згодом злочинців затримали у центрі. Правоохоронці з'ясували – авто, на якому ті пересувалися, належить патрульному з Дніпровського району. "Там знайшли права цього поліцейського. За кермом сидів інший хлопець. Нам сказали, що за цю ніч ми були вже третіми", - розповів свідок подій.

Підозрюваних у нападі троє: 23-річний водій авто Сергій, 20-річна Світлана та 17-річний Ельдар. Під час обшуку місця, де водій висадив з автівки хлопця та дівчину, знайшли коробку від пістолета, яким ті погрожували. Поліцейський Олександр Соболь, власник машини, каже, що вночі під час пограбування був удома, а "Ланос" узяв його товариш, щоби "потаксувати". "Вночі о 12:00 годині я прийшов додому. Побачив, що авто нема, дізнався, що вона у нього – і ліг спати. Зранку я вийшов на вулицю – стояв патруль поліції. Затримали за те, що він возив якихось хлопців", - розповів правоохоронець.

Звинувачень на його адресу не висунуто, запевняє Соболь. Його навіть від служби не відсторонили, проте він сам вирішив піти з професії. "Що стосується участі працівника поліції – у нас немає інформації, яка б підтверджувала цю участь. Він також категорично заперечує свою причетність до даного злочину. Проте ми маємо перевірити цю інформацію", - пояснили в поліції.

Ті, хто їхав тієї ночі на авто патрульного, спілкування з журналістами уникають. Тітка наймолодшого підозрюваного каже, що племінник нічого не пам'ятає. Підозрюваним загрожує позбавлення волі від 7 до 10 років із конфіскацією майна. Вироку суду двоє з них чекатимуть за ґратами. Печерський районний суд Києва відправив двох підозрюваних в СІЗО на два місяці, а третього підозрюваного, неповнолітнього – під цілодобовий домашній арешт.

Кореспондент ТСН Валерія Ковалінська

Повʼязані теми:

Наступна публікація