На Київщині самооборонівці і українські "зелені чоловічки" готові дати відсіч сепаратистам

На Київщині самооборонівці і українські "зелені чоловічки" готові дати відсіч сепаратистам

Самооборона Київщини чергує прямо на блокпостах разом із ДАІшниками / Фото: УНІАН

У Києві вже знають про майбутніх провокаторів. 

Самооборона столиці та області підсилює свої позиції. У прилеглих містечках чоловіки додатково патрулюють вулиці та опитують підозрілих осіб. А на в'їзді до столиці ставлять додаткові блокпости і людей зі зброєю, які зможуть зупинити провокаторів на тривалий час. Причиною для нарощування сили стало розмноження так званих "колорадів", кажуть у Самообороні, тому 9-те травня розцінюють як привід укріпити позиції, - йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

На Київщині проводять опитування на наявність підозрілих осіб - це частина заходів посиленого режиму. Самооборонівці відвідують заклади, які можуть бути корисними для заїжджих гастролерів. Кожному обов'язково залишають номери гарячих ліній і перевіряють кожну інформацію. Також перевіряють точки, де б могла зупинитися велика кількість людей. Ще перевіряють місця, де "колоради" можуть пройти полями та стежинами. Усі перевірки відбуваються за власні гроші та за кошти підприємців та сільських рад.

Наприклад, учора самооборонівці зібралися, щоб обговорити основні місця для блокпостів. Стратегічними є два напрямки - житомирська та одеська траси.

Приміром, один блокпост знаходиться за 8 кілометрів від столиці. Він з'явився 4 дні тому і фактично його основна задача - захищати Київ. Тут зорганізувались Самооборона, місцеві мешканці і спецслужби під прикриттям. Наприклад, якщо зʼявиться інформація про наближення сепаратистів, то кран, який схований у лісі, перекриє дорогу величезними брилами. А в кущах на провокаторів чатують українські "зелені чоловічки" зі зброєю, які готові захищати столицю.

Також Самооборона Київщини чергує прямо на блокпостах разом із ДАІшниками. Перевіряють кожну вантажівку та підозрілі автомобілі. Але наголошують, що робити це мають право лише за присутності правоохоронців.

У самій столиці теж не сплять. Кажуть, що ніяких особливих посилень до 9 травня не готуватимуть, бо все і без того давно готове. Уже навіть знають можливих майбутніх провокаторів.

Нагадаємо, що раніше під Києвом самообронівці провели загальні збори всіх загонів

Кореспондент ТСН Євгеній Агарков та Ольга Нескородяна.

Самооборона столиці та області посилюють свої позиції

Самооборона столиці та області посилюють свої позиції

Повʼязані теми:

Наступна публікація