У Києві почали проектувати метро на Виноградар

У Києві почали проектувати метро на Виноградар

Фото: ТСН.ua

Проект буде реалізовуватися за кошти міського бюджету.

Проект будівництва метро на київський житловий масив Виноградар від станції "Сирець" буде коштувати 140,6 мільйона гривень. Про це КП "Київський метрополітен" домовилося з компанією "Київметропроект".

Аукціон відбувся ще 26 вересня, повідомляють "Українські новини" з посиланням на систему публічних закупівель ProZZoro. Своєю чергою, договір між сторонами був підписаний 13 жовтня.

Зазначається, що спершу пропозиція "Київметропроекту" склала 141 мільйон 333 тисячі 18 гривень, але згодом ціна була знижена до 140 мільйонів 583 тисяч 257 гривень у ході торгів. Проект буде реалізовуватися за кошти міського бюджету.

Згідно з повідомленням, термін виконання робіт становить чотири роки, тобто до 2020 року. У проекті передбачено три стадії, а саме: техніко-економічне обґрунтування, у ході якої потрібно розробити не менше трьох варіантів проходження траси від станції "Сирець" на Виноградар, розробка проекту та робочої документації. 

Раніше повідомлялося, що приблизно через рік, наприкінці 2017-го, у Києві планують відкрити недобудовану станцію метро "Львівська брама"Керівник "Київського метрополітену" Віктор Брагінський уточнив, що нині ведуть переговори з інвестором щодо будівництва входу на станцію, яке коштуватиме близько 4,5 млн грн і займе півроку.  

Повʼязані теми:

Наступна публікація