На вході до Києво-Печерської лаври затримали молодиків із газовими балончиками

На вході до Києво-Печерської лаври затримали молодиків із газовими балончиками

Фото: facebook.com/Микита Завілінський

Цей дрібний інцидент став єдиним за весь день хресного ходу УПЦ МП по центру столиці.

Останнім пунктом хресного ходу УПЦ МП стала Києво-Печерська лавра. Там десятки тисяч вірян зібралися на богослужіння, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Служби тривали до 19:00 вечора і зібрали дуже багато людей. Офіційні представники УПЦ МП говорять про 100 тисяч прочан. Але люди вже близько 16:00 години почали масово роз'їжджатися зі столиці. Пояснювали це втомою та тим, що головні богослужіння вже відбулися.

Як пояснили водії, майже увесь транспорт оплатила церква. Правоохоронці, які не приховують радості від того, що тривожні очікування від цього дня не справдилися, констатують, що вже сьогодні абсолютна більшість учасників хресного ходу повернуться у свої регіони. Лише надвечір біля Києво-Печерської лаври було зафіксовано дрібний інцидент: поліція затримала трьох молодиків на центральному вході до святині. При собі чоловіки мали газові балончики. Підозрілих осіб доправили до відділення, аби з'ясувати особи та встановити наміри затриманих.

Раніше глава Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков відзвітував про те, як у Києві відбувся хресний хід. "Автобуси з учасниками сьогоднішнього молебню в основному - вже на шляху додому, частина людей ще моляться в Лаврі. Провокацій і сутичок вдалося уникнути - злагоджено працюють Нацполіція і Нацгвардія. Дала свої плоди і проведена профілактика і введені заходи безпеки", - розповів він. За його словами, десяток складаних ножів, вилучених на рамках безпеки - повернули власникам перед посадкою в автобуси додому. "Ніякої картинки для ворожих ЗМІ, і ніякої провокації. І ніякого руського миру", - резюмував Аваков.

Кореспондент ТСН Ганна Бока

У Києво-Печерській лаврі близько ста тисяч прочан відбули службу

У Києво-Печерській лаврі близько ста тисяч прочан відбули службу

Повʼязані теми:

Наступна публікація