Нарівні з Пекіном і Парижем: київський смог долучив українську столицю до "туманних" мегаполісів

Нарівні з Пекіном і Парижем: київський смог долучив українську столицю до "туманних" мегаполісів

Фото: facebook.com/Максим Кудимець

Київ не став першим великим містом, яке заховалося в зимовому серпанку.

Від смогу, який сьогодні вранці налякав киян, періодично потерпають столиці різних країн світу. Чи не найзабруднішою світовою столицею вважають Нью-Делі, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Восени рівень забрудення повітря у ньому перевищив норму у 70 разів. Через сильний смог там зупиняли роботу навчальних закладів, скасовували авіа-рейси, а людей просили не виходити надвір.

Найзадимленіші міста світу: столиці різних країн потерпають від смогу

Найзадимленіші міста світу: столиці різних країн потерпають від смогу

Цієї зими Пекін оповив найгірший за останні роки смог: видимість у місті впала до 50 метрів. Школи та дитячі садочки позакривали, аеропорт і залізниця працювали з перебоями.

Задихався від диму у грудні також Париж. Через погану видимість у місті обмежили швидкість руху транспорту, а пішоходів попросили менше перебувати на вулиці і відмовитись від пробіжок на свіжому повітрі.

Тим часом у Києві Державна санітарно-епідеміологічна служба разом з лабораторіями щогодини проводить заміри вмісту шкідливих речовин у повітрі столиці. Про це повідомив головний санітарний лікар Києва Олег Рубан. "На сьогодні ми щогодини моніторимо стан повітря у Києві. Можу сказати, що на зараз перевищення максимально допустимих концентрацій саме за сірчастим ангідритом майже не зафіксовано. Але дійсно вранці при формуванні цього смогу було зафіксовано дещо перевищення у два-три рази, але це типова ситуація для мегаполісів. На жаль, в усіх великих містах смог перетворився на хронічну хворобу", - розповів він.

Повʼязані теми:

Наступна публікація