Очевидці "мажорної" ДТП у Конча-Заспі озвучили свої версії аварії

Очевидці "мажорної" ДТП у Конча-Заспі озвучили свої версії аварії

Фото: Фото Валентини Мудрик/ТСН

Свідчення водіїв і перехожих відрізняються кардинально.

Резонансна ДТП в елітному передмісті столиці: у Кончі-Заспі онук колишнього голови СБУ Володимира Радченка збив на смерть скутериста. Через це Новообухівська траса на виїзді з Києва половину доби була в заторах, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Позашляховик Mercedes збив скутер, після чого вилетів на зустрічну смугу, де врізався у Honda, яку від удару розкрутило на дорозі так, що вона зачепила ще й Volkswagen, що стояв за нею. Зупинився джип лише біля опори світлофора. Молодий водій коментувати будь-що відмовлявся. "Я погано себе почуваю", - пояснив він.

Водій позашляховика – 20-річний онук Володимира Радченка, двічі керівника СБУ, екс-очільника МВС, секретаря РНБО за часів Кучми і віце-прем'єр-міністра у Кабміні Януковича. Шляхом діда онук йти, схоже, не планує. Судячи зі світлин у соцмережах, парубок – завзятий рибалка, мисливець, а ще любитель розкішних авто і подорожей по світу.

В елітному передмісті столиці внук екс-очільника СБУ на смерть збив скутериста

В елітному передмісті столиці внук екс-очільника СБУ на смерть збив скутериста

На місце ДТП ані відомий дід, ані батьки парубка не приїжджають. Присутня лише білявка на Lexus, яка, за даними ТСН, є тіткою водія. А ще – юрист і друг родини, який представляється Олегом. На запитання, хто батьки водія, він відповідає: "Звичайні бізнесмени". "Є багато свідків, які це бачили, нехай все це розповідають", - коментує сторона водія факт аварії.

В очевидців ДТП версії різні. Правила порушив джип, вважає один із перехожих. "Він виходить на червоне світло, збиває мотоцикліста і б'є Хонду", - каже чоловік. Натомість інша жінка твердить, що винуватець – загиблий скутерист. "Він летів, як скажений, перевищив швидкість, а цим не було, куди діватись. Я їхала, бачила. Вони літають, як скажені, там 180 йшов. А "Мерседес" тільки рушив", - твердить вона.

Виправдовують парубка із позашляховика і поліцейські, які першими прибули на місце ДТП. "На даний момент винуватий мопед. Зі слів усіх, мопед виїздив на червоне світло", - каже представник поліції. Утім, водії ще двох розбитих авто припускають, що винен водій джипа. Той, що керував "Хондою" розповідає свою версію: "Мерседес" вискочив на зустрічну, щоб не в'їхати у передню машину, хотів її об'їхати, а в цей момент виїжджав скутер. Виїзд на зустрічну не дозволяється правилами". Водії кажуть, що молодий водій мусив загальмувати, щоб не здійснювати маневр на зустрічну смугу. Тоді би ДТП просто не сталося.

За парубка відповідають його друзі. Сам він пояснити свою версію ДТП впродовж дня не спромігся. У маєтку заможної родини, що за кілометр від місця аварії, ТСН ніхто не відчинив. А у ще одному помісті у селі Іванковичі під Києвом, яке належить самому генералу Радченку, давно ніхто не живе – каже охорона.

Як розповіла вдова загиблого, її чоловік-пенсіонер мав багаторічний водійський досвід, а скутер був придбаний лише місяць тому. Про загибель чоловіка уже знають його діти, які проживають у Росії. Син Валерія збирається до Обухова на похорон батька. Донька не зможе приїхати, адже п'ять місяців тому стала мамою. Дружина загиблого на Новообухівській трасі наразі не вирішила щодо судового процесу проти винуватця. Вона думає про те, як ховатиме чоловіка, і як доживатиме віку сама.  

Кореспондент ТСН Валентина Мудрик

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація