П'яний депутат-винуватець ДТП і стрілянини зник з-під носа правоохоронців

П'яний депутат-винуватець ДТП і стрілянини зник з-під носа правоохоронців

Фото: Еспресо.TV

Резонансні події минулої ночі ще матимуть своє судове продовження.

Винуватець масштабної аварії на столичній кільцевій дорозі нетверезий 27-річний депутат Макарівської райради Матвій Євсеєнко вільно пішов із лікарні, куди потрапив після ДТП. Інші постраждалі, водій і пасажирка "Волги", в яку врізався депутатський джип, лежать у реанімації, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

В обох пенсіонерів множинні травми, переломи та больовий шок. Постраждалі перенесли кілька операцій, зокрема жінка – на головному мозку. Від прогнозів медики утримуються. Кажуть, стан пацієнтів занадто складний, аби щось можна було передбачити.

У Макарівського депутата, що спричинив ДТП, виявили 1,8 проміле алкоголю в крові

У Макарівського депутата, що спричинив ДТП, виявили 1,8 проміле алкоголю в крові

Біля батьків знаходиться син Олександр. Він приїхав на місце пригоди за лічені хвилини. Чув, що винуватець ДТП переховується в машині, але був упевнений, що поліція його затримає. "Люди казали, що він сидить в автомобілі, але який автомобіль, коли батьки на межі смерті", - розповів він. П'яним керманичем позашляховика переймалися вже правоохоронці. "Він закрив замки, не було можливості до нього дістатися. Він був попереджений про застосування спецзасобів. Його дістали з машини своїми силами", - розповів інспектор поліції Микола Безсмертний.

У крові депутата виявили 1,8 проміле алкоголю. За кілька хвилин до пригоди він посварився з таксистом на парковці, дістав травматичний пістолет, але вистрелити не зміг – поранив себе. Таксисти викликали поліцію. Від правоохоронців Євсеєнко тікав по зустрічній смузі. Після ДТП для нього викликали швидку, бо аварія була страшною і він був одним із постраждалих у ній.

Уже з лікарні депутат спокійно пішов. У прокуратурі виправдовуються, що не мали підстав затримувати Євсеєнка. "На даний час з органів досудового розслідування матеріали не надходили до прокуратури. Ми їх очікуємо. Після цього вже буде вирішено питання і складено йому повідомлення про підозру. Оскільки йдеться про депутата райради, підозру йому підписуватиме особисто прокурор міста Києва", - пояснили слідчі.

Однак попри готовність оголосити підозру та затримати Євсеєнка, його тепер іще треба знайти. Місцеперебування депутата наразі не відоме.

Кореспондент ТСН Неллі Ковальська

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація