Пенсіонерів, які проміняли квартири на найкращий притулок Києва, навіть не годують

Пенсіонерів, які проміняли квартири на найкращий притулок Києва, навіть не годують

Пенсіонерів, які проміняли квартири на найкращий притулок Києва, навіть не годують / Фото: stakhanov.org.ua

У притулку для людей поважного віку з мешканців вимагають гроші за квартплату.

У одному з найкращих притулків для людей поважного віку Києва мешканці скаржаться, що їх не годують, а за проживання вимагають квартплату. Хоча вони у свій час відмовилися від власної квартири, аби за ними доглядали на старість.

Як йдеться в сюжеті ТСН-19:30, притулок для літніх людей відкривав ще Олександр Омельченко в часи, коли був мером. Тоді заклад вважався експериментальним, бо мав поліпшені умови проживання, був розташований у новобудові, а персонал обіцяв турботу і догляд.

Але три роки тому в притулку життя почало змінюватися. Мешканці кажуть, що їх перестали годувати. Спочатку була приватна компанія, яка привозила готові обіди, але якогось дня сервіс зник.

А ще згодом пенсіонерам заборонили навіть прати свої речі. Пенсіонери скаржаться, що навіть прибирати в них у кімнатах ніхто не приходить.

"Соціальний робітник ні з чим не допомагає. Не прибирає навіть", - каже один з мешканців притулку.

На кухні, де колись готували їжу, тепер ростуть саджанці. Пенсіонери пояснюють: виживають, як вміють.

"Є люди, які готувати не можуть. Стояти не можуть в 91 рік! От 9 квартира. І вона плаче, каже: "Що мені робити. Я готова всю пенсію віддати, тільки дайте мені людину, щоб вона готувала і прибирала", - розповідають мешканці.

Керівництво закладу не приховує, що бере квартплату з мешканців, хоч в угодах про проживання в притулку про це ні слова. Директор пояснює, що заклад припинили фінансувати. Тож доводиться збирати з пенсіонерів гроші на електроенергію, телефон і опалення.

В прокуратурі вже зацікавилися становищем в притулку для літніх.

"Ми вимагаємо притягнути до відповідальності посадових осіб спецбудинку, а також службовців КМДА, які допустили ці порушення. У разі якщо вимоги не будуть задоволені, за нами залишається право у судовому порядку вимагати задовольнити і усунути ті порушення, які були встановлені", - кажуть в прокуратурі.

Нагадаємо, що у грудні Донецький пенсіонер віддав Євромайдану всю пенсію і пообіцяв мітингувати "поки не вб'ють".

Повʼязані теми:

Наступна публікація