Перерахунку за недогрів не буде: "Київенерго" зняло з себе відповідальність за холод у квартирах

Перерахунку за недогрів не буде: "Київенерго" зняло з себе відповідальність за холод у квартирах

Комунальники називають і себе, і споживачів заручниками ситуації.

Українці, які замерзають у своїх квартирах, мусять платити за опалення тисячі гривень без сподівань за перерахунок і повернення коштів. У квартирах киян не рідкісною є температура у 12 градусів тепла, водночас комунальники твердять, що нічим не можуть зарадити цій ситуації, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Після листопадових 900 грн киянка Наталія отримала за грудень квитанцію на 3410 гривень. "Це не просто неадекватно, це необґрунтовано", - обурена вона. Жінка каже, що недогрів у її квартири не рідкість, а всі звернення до ЖЕКів не дали жодного результату, окрім невеличкого перерахунку – по 5% за один градус, якого не вистачало до норми. Часом знижка доходила до третини вартості, але за умови офіційно зафіксованих показників тепла у помешканні. Однак тепер киянка скаржиться, що навіть цього не буде, і обурена тим, що має сплатити за фактично відсутню послугу такі великі гроші.

Українці мусять платити тисячі гривень за холод у квартирах

Українці мусять платити тисячі гривень за холод у квартирах

У "Київенерго" жінці співчувають, але переконують, що підстав перерахувати суму в платіжці не мають. Причина – споживання тепла всіма мешканцями будинку, бо ж оплачується воно саме за показаннями лічильника на вході – цю суму потім рівномірно розподіляють між власниками квартир. Куди дівається температура в будинку – вже не клопіт комунальників. "Це класичний приклад того, як теплопостачальна компанія і мешканці є заручниками ситуації. В будинок заходить тепло належної якості, людина не отримує в своїй квартирі послуг, і ні ми, ні людина не може нормально вплинути", - кажуть у "Київенерго".

Балансоутримувач будівлі також знімає із себе відповідальність, бо проблем із трубам в споруді не зафіксовано. А труби у квартирах самих киян, мовляв, є проблемами самих киян. Для вирішення ситуації пропонують провести перевірки, однак гарантувати, що у цьому опалювальному сезоні подібні проблеми будуть вирішені, не береться ніхто. Точно відомо поки що одне – перерахунку за недогрів не буде.

Кореспондент ТСН Ольга Нескородяна

Повʼязані теми:

Наступна публікація